• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Balti meregigandid müügiks

  Läti Merelaevanduse kolmandiku aktsiate erastaja valib Läti erastamisagentuur eeldatavasti tuleva aasta märtsis. Sarnaselt Eesti Merelaevanduse erastamisega on lõpp-pakkumisi kaks -- Rootsi Wallenbergide perekonnale ja General Electricule kuuluv Tufton Oceanic Ltd ning Lavinia Corp, mille taga kuulus Kreeka laevandusperekond Laskaridis.
  Läti ja Eesti Merelaevanduse erastamist seob ühine ostuhuviline, Nomura International koos ASiga Hansa Investments. Kui Eestis jõudis nende loodud OÜ Arbonale lõppvooru, siis Lätis mitte.
  «Täpsustati tingimusi ja pakkumist agentuur meilt ei küsinud,» on Hansa Investmentsi Riia kontori juhataja Ben Wilson napisõnaline.
  «See oli agentuuri valik ja ma võin neile vaid kaasa tunda, sest nad tõesti tahtsid seda,» kommenteerib Läti Merelaevanduse president Andris Klavin?. «Võib-olla pole mul õigus, aga finantsinvestori eesmärk on odavalt osta ja kallilt müüa,» jätkab ta. Tema sõnul oli erastamisagentuuri üks tingimus ostjale keeld müüa aktsiaid kolme aasta jooksul ja laevu viie aasta jooksul.
  Leedu Merelaevanduse erastamisplaani koostab Coopers & Lybrand, kellega sõlmisime lepingu eelmisel kolmapäeval, räägib Leedu Merelaevanduse tegevpresident Arturas Gedgaudas.
  Nelja kuu jooksul peab firma plaani esitama, siis on neli kuud investori leidmiseks, jätkab Gedgaudas.
  Plaani Leedus erastamisel osaleda avalikustas eile Hansatee peadirektor Enn Pant. «Miks mitte minna ja proovida,» kommenteerib ta. Esimese sammuna käivad Hansateel Leedu Merelaevandusega ühiste liinide avamise läbirääkimised.
  Eesti Merelaevanduse turuväärtuse arvutamisel pakub firma endine tegevjuht Toivo Ninnas suurusjärguks 1,3 mld krooni. Kuigi 70% aktsiate eest maksis ESCO Holding 700 mln krooni, arvestab Ninnas ka investeeringuid ja firma laenukoormust, mis on suurusjärgus 100 miljonit dollarit.
  Andris Klavin? peab Läti Merelaevanduse umbes 370 miljoni dollarilist aktsiakapitali turuväärtusest veidi kõrgemaks, sest ettevõte töötas eelmised neli aastat kahjumiga. Oma 72 laevaga firma eduks peab ta uusi tankereid ja unikaalseid külmutuslaevu. Saksa pankadelt sai Läti Merelaevandus ligi 100 mln dollarilise krediidi, millega ehitab kaks uut laeva.
  «Koos partneritega kontrollime 56 protsenti Venemaa transiidist,» alustab Gedgaudas Leedu Merelaevanduse turuväärtust hinnates. Turuväärtust pean 200 miljoni dollarilisest aktsiakapitalist mitu korda kõrgemaks, naeratab ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.