• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põhjalas kallineb elektrienergia

  Kokkola energiaettevõtte direktor Juhani Paananen tunnistas Kauppalehtile, et kuulab murelikult nende kõnemeeste väiteid, kelle sõnul energiaturu avanemine ning konkurentsi tihenemine viib elektri hinna alla.
  «Kuidas saavad meie hinnad alaneda, kui need on Euroopa tasemega võrreldes juba praegu äärmiselt madalad?» imestab Paananen.
  Paananen viitab viimasel ajal maakondade energiaettevõtete ümber tekkinud sagimisele. Viimati on enim kõneosavust pruugitud Savon Voima ümber, mida soovib osta Rootsi suurkontsern Vattenfall. Soome IVO peab ostuläbirääkimisi Jyväskylä ja Tuusulanjärvi energiaettevõtetega.
  «On selge, et rootslased pole siia tulnud diakooniatööd tegema. Põhjus on palju radikaalsem. Nende eesmärk on äri teha,» ütles Paananen.
  Vattenfalli 1,1 miljardi Soome marga suurune ostupakkumus ei vasta Savon Voima praegusele väärtusele. Arvestatud on eelkõige firma oodatava väärtusega pärast energia hinna tõusu.
  «Põhjala energiakontsernid ootavad 2000. aasta algust, mil energiaülekanded Põhjala ja Kesk-Euroopa vahel tõeliselt konkurentsile avanevad. Siis on oodata Põhjamaade ja Kesk-Euroopa hinnataseme ühtlustumist. Euroopas langeb hind 4--5 protsenti, Skandinaavias aga tõuseb 40--50 protsenti,» ütles Paananen.
  Hinnatõusu peab vältimatuks ka IVO tegevdirektor Heikki Marttinen, ehkki prognoosib tagasihoidlikumat tõusu. «Loomulikult sõltub investeeringute tulusus elektrienergia tulevasest hinnast, ent arvesse tuleb võtta ka tekkivat sünergiaefekti ning üldist efektiivsuse kasvu,» ütles ta. KL
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Irja Lutsari kogemus - kuidas juhtida, kui sulle soovitakse surma?
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.