• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põhjalas kallineb elektrienergia

  Kokkola energiaettevõtte direktor Juhani Paananen tunnistas Kauppalehtile, et kuulab murelikult nende kõnemeeste väiteid, kelle sõnul energiaturu avanemine ning konkurentsi tihenemine viib elektri hinna alla.
  «Kuidas saavad meie hinnad alaneda, kui need on Euroopa tasemega võrreldes juba praegu äärmiselt madalad?» imestab Paananen.
  Paananen viitab viimasel ajal maakondade energiaettevõtete ümber tekkinud sagimisele. Viimati on enim kõneosavust pruugitud Savon Voima ümber, mida soovib osta Rootsi suurkontsern Vattenfall. Soome IVO peab ostuläbirääkimisi Jyväskylä ja Tuusulanjärvi energiaettevõtetega.
  «On selge, et rootslased pole siia tulnud diakooniatööd tegema. Põhjus on palju radikaalsem. Nende eesmärk on äri teha,» ütles Paananen.
  Vattenfalli 1,1 miljardi Soome marga suurune ostupakkumus ei vasta Savon Voima praegusele väärtusele. Arvestatud on eelkõige firma oodatava väärtusega pärast energia hinna tõusu.
  «Põhjala energiakontsernid ootavad 2000. aasta algust, mil energiaülekanded Põhjala ja Kesk-Euroopa vahel tõeliselt konkurentsile avanevad. Siis on oodata Põhjamaade ja Kesk-Euroopa hinnataseme ühtlustumist. Euroopas langeb hind 4--5 protsenti, Skandinaavias aga tõuseb 40--50 protsenti,» ütles Paananen.
  Hinnatõusu peab vältimatuks ka IVO tegevdirektor Heikki Marttinen, ehkki prognoosib tagasihoidlikumat tõusu. «Loomulikult sõltub investeeringute tulusus elektrienergia tulevasest hinnast, ent arvesse tuleb võtta ka tekkivat sünergiaefekti ning üldist efektiivsuse kasvu,» ütles ta. KL
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.