• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiuudised

  - Estiko. AS Estiko kontserni käesoleva aasta 11 kuu konsolideeritud auditeerimata puhaskasum oli 8,4 miljonit krooni ja netokäive 230 miljonit krooni. 11 kuuga on AS Estiko kontsern täitnud 98% kasumiprognoosist ning 87% käibeprognoosist. AS Estiko kontsern on prognoosinud 1997. aasta netokäibeks 265 mln krooni ja netokasumiks 8,5 miljonit krooni. Möödunud aasta 11 kuu konsolideeritud netokäive oli 200 miljonit krooni ja netokasum 6,5 miljonit krooni.
  - Ühispank. Seoses ASi Eesti Ühispank aktsiakapitali suurendamise kandmisega äriregistrisse kaubeldakse alates reedest, 12. detsembrist, Ühispanga 29 700 000 aktsiaga ühise nimetuse EYP all. Kauplemine toimub maakleriturul. Miinimumkogus on 1000 ja hinnasamm 0,05 krooni.
  - Gutta. Eestis ja Lätis algas eile Läti mahlatootja Gutta aktsiate 24. detsembrini kestev avalik emissioon. Gutta müüb 340 000 ühelitise nominaaliga lihtaktsiat, mis moodustab 10,15% ettevõtte aktsiakapitalist. Ühe aktsia hind on 13,45 latti (325,27 kr). Eestis makstakse eilse Eesti Panga kursi alusel. Pärast emissiooni taotleb Gutta aktsiate noteerimist nii Tallinna kui Riia börsil. Gutta aktsiakapitali suurus on 3,3 miljonit latti ehk 78,2 mln kr. Ettevõtte eelmise aasta käive oli 14,2 mln latti (336,3 mln kr) ja kasum 3,4 mln latti (79,8 mln kr). Tänavu prognoosib ettevõte käibeks 19 mln latti (400 mln kr).
  - Unibanka. Unibanka teenis novembris 0,49 mln latti (11,8 mln kr) puhaskasumit. Panga käesoleva aasta 11 kuu puhaskasum oli 6,64 mln latti (160,6 mln kr) ehk ligi 24% rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil. Unibanka bilansimaht oli novembri lõpus 238,5 mln latti (5,767 mld kr) ja omakapital 32,8 mln latti (793 mln kr).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.