• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maksupettuste töögrupil pole tulemusi

  Kalev Järvelille sõnul on maksupettuste uurimise töögrupi üks eesmärk valitsusele ja riigikogule tõestada, et Eestis on maksupolitsei vajalik. «Enne ülejärgmist aastat seda ei looda,» sõnas Järvelill.
  Järvelill ütles, et seni pole veel põhjust rääkida töögrupi erilistest saavutustest. Esimesed kohtusse antavad kriminaalasjad tulevad umbes poole aasta pärast, lausus maksuameti juht. Töögrupp tegeleb tema sõnul peamiselt ekspordi käibemaksu pettustega, offshore-firmadega seotud maksupettustega ja teiste sarnaste küsimustega.
  «Mul ei ole õigust öelda, millega nad konkreetselt tegelevad,» sõnas Järvelill. «Aga nad tegelevad hetkel mõningate päris suurte asjadega. Näiteks on töös skeem, kus mõned firmad on võtnud pangaautomaatidest iga päev kümneid tuhandeid kroone sularaha ja on selgusetu, kuhu see raha jääb.»
  Maksupettuste vastu võitlemise töögrupis töötab seitse inimest, kellest kaks on majanduspolitseist, kaks keskuurimisbüroost ja kolm maksuametist. Järvelille sõnul saavad nad palka oma endisest töökohast, kuid maksuamet maksab neile kui lepingulistele töötajatele lisatasu.
  Keskuurimisbüroo uurimisosakonna abidirektor Kersti Jundas ütles, et tema arvates jäi maksukuritegude töögrupi loomisel tegemata eeltöö. Uurijad on rääkinud talle, et tõsist tööd pole saanudki tegema hakata, enne vajavad lahendamist organisatoorsed küsimused.
  «Nad on sinna tööle saadetud komandeeringu korras ja ma ei tea, kas järgmise aasta alguses seda pikendatakse,» lisas Jundas.
  Jundase sõnul oleks maksupolitseil Eestis väga palju tööd, kui see valdkond tõsiselt käsile võtta. Ekspertide hinnangul jääb riigieelarvesse aastas laekumata kuni 3,5 miljardit krooni maksupettuste tõttu.
  Esialgu ei hõlma maksupettuste uurimise töögrupp kõiki maksudega seotud kriminaalseid juhtumeid. Töögrupi väliselt on tänavu Kalev Järvelille andmetel kasutatud kriminaalkoodeksi maksupettust ja maksukuritegusid käsitlevat paragrahvi 167 juhul, ehkki kõik need juhud pole jõudnud kohtusse.
  Töögruppi juhib maksuameti jurist
  Maksupettuste uurimise töögruppi juhib maksuameti peajurist Viktor Vorobljov, kes on maksuameti soovi kohaselt jäänud seni avalikkusele tundmatuks. Kalev Järvelille sõnul valiti Vorobljov töögruppi juhtima seetõttu, et tal olid pikaajalised operatiivtöö kogemused ja ta on töötanud piirivalves.
  Vorobljov keeldus eile igasugustest kommentaaridest.
  Septembri alguses põhjendasid rahandusminister Mart Opmann ja siseminister Robert Lepikson töögrupi liikmete nimede saladuses hoidmist vajadusega tagada nende turvalisus. Salastatud on ka töögrupi asukoht.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Morgan Stanley strateeg: tulekul korrektsioon või karuturg
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.