• OMX Baltic0,22%300,68
  • OMX Riga0,06%893,52
  • OMX Tallinn0,12%2 071,16
  • OMX Vilnius0,3%1 206,04
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 1000,00%8 822,91
  • Nikkei 2250,06%39 810,88
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,73
  • OMX Baltic0,22%300,68
  • OMX Riga0,06%893,52
  • OMX Tallinn0,12%2 071,16
  • OMX Vilnius0,3%1 206,04
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 1000,00%8 822,91
  • Nikkei 2250,06%39 810,88
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,73
  • 12.12.97, 00:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Õlle õige serveerimine tagab maitseelamuse

Karl Friedrichi restoran baarmen
- Nagu vein pakub ka õlu huvitavaid maitseelamusi, kui seda õigesti serveerida. Vaid esimese janu kustutamiseks juuakse otse külmikust võetud õlut.

Artikkel jätkub pärast reklaami

- Temperatuur
Heleda õlle puhul tulevad maitseomadused esile juhul, kui seda serveeritakse külalistele temperatuuril veidi alla +10 °C. Selle saavutamiseks tuleb õlu külmikust välja võtta ca 10--15 minutit enne serveerimist. Tume õlu on kõige maitsvam serveerituna peaaegu toatemperatuuril, st +15--16 °C juures.
- Jooginõu
Soliidne on pakkuda õlut läbipaistvast klaasist spetsiaalses pokaalis või traditsioonilises kapas. Mida õhem klaas, seda meeldivam on juua.
Õlleklaase ei tohi kunagi pesta teiste nõudega, eriti rasvastega koos. Neid pestakse ja loputatakse kuuma jooksva vee all, puhastusvahendeid kasutamata. Kui klaasid on kunagi rasvase pesuveega kokku sattunud, puhastusvahendist enam ei pääse.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Kui õllepokaal on korralikult puhas, peab selle seintele tekkima õlle joomise ajal vahusete, nn brüsseli pits.
Ideaalne oleks, kui vaadiõlu serveeritaks eelnevalt märjaks kastetud klaasidesse.
- Vahumüts
Õige õlle serveerimise juurde kuulub ka vahumüts, sest see hoiab õlle aroomi. Nuusutage eri humalajooke, avastate põnevaid maitseid! Vahu püsivuse järgi hinnatakse ju õlle kvaliteeti! Vahumüts peab olema vähemalt 1,5--2 cm kõrgune.
- Etikett
Restorani etiketi kohaselt valatakse ühest pudelist vaid ühele kliendile. Pärast valamist jäetakse lauale ka tühi pudel, et klient saaks tutvuda õlletootja infoga.

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 12 p 11 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele