• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Õlle õige serveerimine tagab maitseelamuse

    Karl Friedrichi restoran baarmen
    - Nagu vein pakub ka õlu huvitavaid maitseelamusi, kui seda õigesti serveerida. Vaid esimese janu kustutamiseks juuakse otse külmikust võetud õlut.
    - Temperatuur
    Heleda õlle puhul tulevad maitseomadused esile juhul, kui seda serveeritakse külalistele temperatuuril veidi alla +10 °C. Selle saavutamiseks tuleb õlu külmikust välja võtta ca 10--15 minutit enne serveerimist. Tume õlu on kõige maitsvam serveerituna peaaegu toatemperatuuril, st +15--16 °C juures.
    - Jooginõu
    Soliidne on pakkuda õlut läbipaistvast klaasist spetsiaalses pokaalis või traditsioonilises kapas. Mida õhem klaas, seda meeldivam on juua.
    Õlleklaase ei tohi kunagi pesta teiste nõudega, eriti rasvastega koos. Neid pestakse ja loputatakse kuuma jooksva vee all, puhastusvahendeid kasutamata. Kui klaasid on kunagi rasvase pesuveega kokku sattunud, puhastusvahendist enam ei pääse.
    Kui õllepokaal on korralikult puhas, peab selle seintele tekkima õlle joomise ajal vahusete, nn brüsseli pits.
    Ideaalne oleks, kui vaadiõlu serveeritaks eelnevalt märjaks kastetud klaasidesse.
    - Vahumüts
    Õige õlle serveerimise juurde kuulub ka vahumüts, sest see hoiab õlle aroomi. Nuusutage eri humalajooke, avastate põnevaid maitseid! Vahu püsivuse järgi hinnatakse ju õlle kvaliteeti! Vahumüts peab olema vähemalt 1,5--2 cm kõrgune.
    - Etikett
    Restorani etiketi kohaselt valatakse ühest pudelist vaid ühele kliendile. Pärast valamist jäetakse lauale ka tühi pudel, et klient saaks tutvuda õlletootja infoga.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Toidutööstuse juht: uus reaalsus on oluliselt kallim
Väga tõenäoliselt mõjutab alanud toormete hinnaralli toiduhindu nii sügisel kui ka 2023. aastal, kirjutab toidutööstusettevõtte Orkla Eesti juhatuse esimees Kaido Kaare vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Väga tõenäoliselt mõjutab alanud toormete hinnaralli toiduhindu nii sügisel kui ka 2023. aastal, kirjutab toidutööstusettevõtte Orkla Eesti juhatuse esimees Kaido Kaare vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Suured kasvufirmad vedasid USA turgude taastumist
USA aktsiaturud lõpetasid tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, millele aitas kaasa Apple’i, Tesla ja teiste suurte kasvuaktsiate kallinemine. Optimismi aitasid taastada tugevad jaemüüginumbrid, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, millele aitas kaasa Apple’i, Tesla ja teiste suurte kasvuaktsiate kallinemine. Optimismi aitasid taastada tugevad jaemüüginumbrid, vahendab Reuters.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Netflix koondas tulude langemise tõttu 150 inimest
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Soome analüüs: koroonatoetus tõstis kahjumlikke firmasid plussi
Koroonatoetused tõid mõned kahjumlikud ettevõtted tagasi kasumisse, kuid aeglustasid majanduse moderniseerumist, võtab Kauppalehti kokku Soome Majandusuuringute Instituudi ehk Etla uuringu tulemused.
Koroonatoetused tõid mõned kahjumlikud ettevõtted tagasi kasumisse, kuid aeglustasid majanduse moderniseerumist, võtab Kauppalehti kokku Soome Majandusuuringute Instituudi ehk Etla uuringu tulemused.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.