11. detsember 1997 kell 22:00

Viisajagelus ministeeriumides

Äriviisa eeskiri ei saanud ka kolmapäeval siseministeeriumi kooskõlastust, ütles siseministeeriumi esindaja Sulev Hallik. Kodakondsus- ja migratsiooniamet ning piirivalve saatsid äriviisa eeskirja tagasi välisministeeriumi juriidilisele osakonnale, ütles Hallik äriviisa kooskõlastamata jätmise kohta.

Usaldusväärsest allikast pärineva info järgi soovivad nii sise- kui ka välisministeerium viisaeeskirja koostada. Seetõttu ei taha kumbki anda võimalust käest ning siseministeerium viivitab eeskirja kooskõlastamisega.

Välisministeerium pidi valitsuse tööplaani järgi äriviisa eeskirja esitama riigikantseleile juba 29. augustil.

Äriviisa olulisuskerkis esile kevadel, mil maailmapank analüüsis Eesti investeerimiskliimat ja leidis, et peamine takistus investeerimiskeskkonnale on liigbürokraatia kõrval äriviisa puudumine, mistõttu investorid peavad riigist lahkuma iga 30 päeva tagant või elamisluba taotlema. ÄP

Hetkel kuum