• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas oleksite riigikontrolör?

  Jah, ma olen presidendile nõusoleku andnud. Aga see, et ma Koonderakonda kuulun, kas seda saab võtta süüdistusena? Juhul kui ma asun riigikontrolöri ametikohale, siis ma enam ei kuulu erakonda. Selles ametis ei ole võimalik olla erakondlik.
  Ma arvan, et mu erialane ettevalmistus on riigikontrolöri tööks piisav. Mul on juriidiline haridus. Ma olen töötanud ettevõtte juhina. Olen töötanud avalikus sektoris ehk maavalitsuses ja ministri ning abilinnapeana. Nii et ma tunnen nii omavalitsusi kui ka riigiaparaati. Tunnen seda valdkonda, mida tuleb kontrollida, mul on selleks olemas teadmised.
  Muidugi võiks Väino Sarnet sobida riigikontrolöriks. Küsimus on selles, et kas tema, kes ta alguses kuulus Isamaasse, on erakondlikkusest vaba. Aga isikuomadustelt loomulikult.
  Tal on haridus küll teiselaadne, aga tal on väga palju kaasa aidanud kogemus maavalitsuses. Erastamisagentuuri on ta vedanud hästi. Tal on filosoofiline baas piisavalt hea, et näha ühiskonna protsesse natuke laiemalt.
  Kindlasti mitte. Maailma-vaade on natuke liberaalsevõitu ja kontrolöri ametiga see küll kokku ei lähe.
  Ma saan siiski teha seda, millesse ma usun. Minu vaadete ja isiksusetüübiga see ei sobi. Ma siiski tahaks ise midagi teha, mitte niipalju kontrollida seda, mida teised teevad. Agentuuri senine juhtimine on suunatud sellele, et midagi ära teha. Kindlasti on kontrolli roll väga tähtis ja tähtis on see, kes seda riigis teeb, ja väga tähtis on see, et sellest aru saadakse, mida kontrollitakse. Aga see ei ole minu jaoks.
  Ants Leemets on minust sobivam. Dokumentide uurimise ja püsivuse suhtes on ta selle töö peal kindlasti minust parem.
  Koonderakonda astus ta enne viimaseid valimisi. Ta põhjendas seda nii, et see annab võimaluse mingil moel riigi asjadesse sekkuda, mis on tal ka suurepäraselt õnnestunud. Motivatsioon tulenes tollal minu arvates sellest, et ta prognoosis õigesti, milline partei võidab.
  Siiski arvan, et väga tõsiselt seda parteilisuse küsimust ei saa võtta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Uudis saudide huvist pani tuntud mootoriõlifirma aktsia rallima
Saudi Aramco huvi osta ära suurem osa Valvoline'ist pani tuntud mootoriõlitootja aktsia New Yorgi börsil hoogsalt tõusma.
Saudi Aramco huvi osta ära suurem osa Valvoline'ist pani tuntud mootoriõlitootja aktsia New Yorgi börsil hoogsalt tõusma.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tootjad: tänane euroaluste süsteem vajab kiiresti uut lahendust
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.