• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Oodatakse suuna selginemist

  Reedega võrreldes rahunes kauplemine Tallinna börsil eile veelgi. Börsil ja vabaturul registreeritud 477 tehingu kogukäive ulatus 60,81 mln kroonini. ÄP indeks liikus kogu päeva rahulikult suhteliselt kitsas vahemikus ja oli börsi sulgemisel 765,93 punkti tasemel (päevaga +0,43%).
  Investorite suurima tähelepanu all oli taas pangasektor, andes ligi 89% börsisüsteemi päevakäibest.
  Enimkaubeldud oli 24,05 mln kroonise käibega Hansapanga aktsia. Huvitava tendentsina võib mainida, et ühe tehingu keskmine suurus kahanes eelmise nädala 166 000 krooniselt keskmiselt 127 500 kroonile eile. See näitaja peaks iseloomustama väiksemate investorite suhtelist elavnemist.
  Maaklerid ütlesid eilset kauplemist kommenteerides, et investorid on praegu ettevaatlikud ja ärootavad. Oodatakse börsi kindlamat suundumust, et siis positsioone võtta. Börsi edasine areng on aga üsna ettearvamatu, kuigi maaklerite sõnul on pisike tõus tõenäolisem kui langus.
  Suurimad tõusjad olid eile vabaturul kaubeldavad ja vähelikviidsed Tallinna külmhoone (+68,75%) ja Viru Ranna (+30,0%) aktsia.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.