15. detsember 1997 kell 22:00

Postimehe väikeaktsionärid peatasid aktsiate märkimise

ASi Postimees üheksa väikeaktsionäri esitasid Tartu linnakohtule hagiavalduse ASi Postimees vastu aktsionäride üldkoosoleku otsuste kehtetuks tunnistamise nõudes. ASi Postimees üldkoosolek otsustas 27. novembril suurendada aktsiakapitali seniselt 1,5 miljonilt kroonilt 18,5 miljonile kroonile. Postimehe suuraktsionäri Heldur Tõnissoni ettepanekul otsustati emiteerida sada aktsiat nominaalväärtusega 169 600 krooni.

ASi Postimees väikeaktsionärid põhjendavad hagi esitamist nende huvide rikkumisega, sest emiteeritavate aktsiate kõrge hind ja väike hulk ei võimalda neil emissioonis osaleda.

ASi Postimees nõukogu esimees Mart Kadastik ütles uute aktsiate hinna kohta, et aktsionär ei saa aktsiaemissioonil osaleda, kui tal pole selleks raha. Tema sõnul on Postimehe väikeaktsionäride seas mitmeid, kes töötavad täna konkureerivas väljaandes ning seetõttu lähevad nende huvid Postimehe huvidest lahku. Teiste hulgas on Postimehe aktsionärid Äripäeva Tartu toimetuse juhataja Hannes Tamme ja Peeter Tali Eesti Päevalehest.

ASil Postimees on õigus kümne päeva jooksul esitada määruse peale Tartu ringkonnakohtule erikaebus. Kuna eile õhtuks polnud Postimees kohtu otsust kirjalikuna veel kätte saanud, ei osanud Kadastik öelda, kas erikaebus kohtule esitatakse.

Hetkel kuum