23. detsember 1997 kell 22:00

Andres Varik kiirustab liialt

Põllumajandusminister ja Eesti Maarahva Erakonna peasekretär Andres Varik ei väsi isegi enne jõule avatud majanduspoliitika toetajaid kaitsetollidega ähvardamast. Eilses Postimehes ilmunud intervjuus kinnitab Varik, et tollid põllumajandustoodetele kehtestatakse niikuinii, sest ka Euroopa Liit, kuhu Eesti pürib, on tolliliit.

Realistlikult tegelikku olukorda hinnates tundub, et meie põllumajandusminister kiirustab ajas ette. Euroopa Liiduga võib tollide kehtestamist Eestis põhjendada kõige varem viie aasta pärast, siis on aga olukord Euroopa Liidus võib-olla juba muutunud.

Kindlasti ei saa praegu tollide kehtestamise põhjusena tuua Euroopa Liitu, sest me ei kuulu veel sinna. Kui tollide kehtestamise põhjus on tõesti Euroopa Liiduga liitumises, siis võiks Varik vähemalt nii kauaks, kuni Eestist ei ole veel saanud Euroopa Liidu liige, aja maha võtta ja tollidega hirmutamise ära lõpetada.

Hetkel kuum