6. jaanuar 1998 kell 22:00

Haapsalu TÜ tegi vanast kaubanduskeskusest uue

Asukoht:- Haapsalu, Tallinna mnt 1

Tellija:- Haapsalu tarbijate ühistu

Peatöövõtja:- AS FCM

Suuremad alltöövõtjad:- AS Vensen ja AS Bjumest

Peaprojekteerija:- Eeteprojekti AS

Peaarhitekt:- Inderk Niitla

Rekonstrueeritud pind:- 3000 m²

Tööde kestus:- juuli--detsember 1997

Ehitusmaksumus:- (koos sisseseadega) ligi 15 miljonit krooni

Tarbijate ühistule kuuluv Haapsalu kaubanduskeskus rekonstrueeriti kauplemist katkestamata, mis Haapsalu TÜ juhataja Raimond Lunevi sõnul näitab ladusat koostööd tellija ja ehitaja vahel. Pärast uuendusi jõulude eel uksed avanud kaubanduskeskuse toidukaupade osakond asus uutesse ruumidesse oktoobris.

Projekti käigus rekonstrueeriti 3000 m² kaubandus- ja äripinda, tugevdati hoone kandekonstruktsioone ja asendati tehnosüsteemid.

Varem asus hoone mitmes plokis -- endise sisehoovi katusega katmine andis kaubanduskeskusele juurde 1000 m² müügipinda ehk ühe kolmandiku. Peaarhitekt Indrek Niitla sõnul ei sobinud keskuse plaan uute kontseptsioonidega ja seetõttu tuli esimese korruse siselahendus kardinaalselt ümber teha -- muutusid nii müügisaalide kui ka ladude asukohad. Uue ilme on saanud valgetes ja rohekassinistes toonides sisekujundus ja vaateaknad.

Lõviosa keskuse remondist tehti Hoiupanga laenuga. Kaubanduskeskuse kuukäive on kuus miljonit.

Ühistu juhataja sõnul meenutab kaubanduskeskus pärast remonti Tallinna Maksimarketit. Kuuendik korrusest on välja renditud teenindusettevõtetele.

Tarbijate ühistu kavatseb märtsiks teha sanitaarremondi kaubanduskeskuse II korrusel, mida hakkab rentima EKS-kaubamaja. Samas ootab uut elu vana suletud restoran. Ühistu kavatseb uuendada ka keskuse fassaadi. Hoone keldrikorrusest peaks tulevikus saama parkla.

Hetkel kuum