6. jaanuar 1998 kell 22:00

Munitsipaalfirmad viivitavad maksetega

Võlasumma on tekkinud aastate jooksul elanike maksevõlgadest ning sellest, et soojaraha kasutatakse remonditöödeks ja palkade maksmiseks.

Võlgu tagasi nõudva Tallinna Soojuse kommertsdirektori Heino Junolaineni arvates pärineb munitsipaalettevõtete suhtumine ajast, kui kommunaalmajandus toitus vaid linna- või riigieelarvest.

«Linnavalitsus viivitas eelmisel aastal munitsipaalettevõtete reorganiseerimisega aktsiaseltsideks ning seetõttu pole suuremast osast kinnisvarahooldajatest seni tõsiseltvõetavaid äripartnereid kujunenud,» väitis Junolainen.

Kinnisvarahoolduse munitsipaalettevõtete raamatupidajad kinnitasid soojaraha ebasihipärast kasutamist. «See on paratamatu -- raha laekub elanikelt ikka ühtse summana,» ütles Mustamäe kinnisvarahoolduse munitsipaalettevõtte endine raamatupidaja ja praegune linnaosavalitsuse rahandusnõunik Tiiu Meriväli.

Lasnamäel tegutseva Pae kinnisvarahoolduse munitsipaalettevõtte raamatupidaja Anne Hallika sõnul on Tallinna Soojusel võlglastega ebaõiglased plaanid, sest aktsiaseltsi Tallinna Soojus asutamise ajal jäeti maksude kogumise tülikas ja kulukas ülesanne kinnisvarahoolduse ettevõtetele.

«Tegelikult töötab munitsipaalettevõtetes ligi sada inimest Tallinna Soojuse heaks,» ütles Hallika.

Tallinna Soojus on seadnud võlgade tasumise tähtajaks 12. jaanuari.

Heino Junolaineni sõnul on kinnisvarahoolduse ettevõtted ka juba avaldanud nõusolekut alustada tähtajaks võlgade tasumist.

Hetkel kuum