16. veebruar 1998 kell 22:00

Audiitorfirmad loobusid liitumisplaanist

Maailma juhtivate majandusarvestusfirmade hulka kuuluvad KPMG Peat Marwick ja Ernst and Young loobusid ühinemisest maailma suurimaks majandusarvestuse firmaks, mille käive olnuks 18 mld dollarit.

Firmad teatasid plaanitud ühinemisest möödunud aasta oktoobri lõpus pärast kahe teise maailma majandusarvestusfirmade esikuuikusse kuuluva firma Coopers and Lybrandi ning Price Waterhouse'i teadet 13 miljardi dollarilise aastakäibega kompanii loomise kohta.

Plaanitava ühinemise võtsid luubi alla nii Ühendriikide kui Euroopa konkurentsiametid, sest neli majandusarvestuse firmat auditeerib praegu rohkem kui 50 protsenti Ühendriikide 11 600 avalikust aktsiaseltsist ja 88 Suurbritannia 100 juhtivast börsifirmast.

Konkurentsiametid kardavad, et ühinemised võivad pärssida konkurentsi ja viia üles teenuste hinnad. AP- BNS

Hetkel kuum