17. veebruar 1998 kell 22:00

Tulemused oodatust kesisemad

Eile oli suurim ootus Tallinna börsil loomulikult kolme, senini jaanuari tulemusi mitte avaldanud panga kasumite/kahjumite selgumine. Investorite tähelepanu jätkuski vaid pangasektorile, mis andis börsisüsteemi 177,52 mln kroonisest päevakäibest ligi 99% ehk 175,25 mln kr. ÄP indeks langes 2,96% 669,4 punktile.

Enne kella 11 päeval avaldasid oma tulemused Forekspank ja Tallinna Pank. Esimesele lõppes jaanuar 3,5mln kahjumiga ja teisele 1,02mln kasumiga.

Oma kanguse näitamist jätkas aga Hansapank, avaldades napisõnalise kommentaari alles pärast seda, kui börs oli aktsiaga kauplemise peatanud. Kommertspankade lühibilansside avaldamisele järgnenud börsi otsustav reageering on igati õigustatud ja börsi saab selle eest ainult kiita.

Hansapank teenis jaanuaris 3,1 mln kr kahjumit, põhjendades viletsat tulemust sarnaselt Foreks- ja Tallinna Pangale ebasoodsa arenguga Venemaa, Läti ja Leedu aktsiaturul.

Kui finantstegevuselt saadud kahjum maha arvata, oli Hansapanga tulu ca 20 mln kr, Forekspanga tulu ca 12 mln kr ja Tallinna Panga tulu vaid 1,2 mln kr.

Hetkel kuum