18. veebruar 1998 kell 22:00

Diktofon

Milleks? Diktofon kontoris ei ole mõeldud salajase jälgimise vahendiks. Kui firma peab koosolekut ja keegi tahab seda jäädvustada, pole midagi lihtsamat kui diktofon lauale asetada ja hiljem kõik rahulikult lindi pealt paberile kirjutada. Eriti kui tekstis suhtes on vaja täpsust ja hiljem vaidluse lahendamisel on oluline teada, kes mida ütles.

Mõõtmed. Mõõtmetelt on taskukohasemad mikrokassetti kasutavad diktofonid, mis mahuvad põuetaskusse või käekotti. Mikrokassetid on kallimad ja neid ei saa kasutada tavalises makis. Diktofonide kasutamise põhilised omadused on samad, mis tavaliselgi kassettmakil.

Lindistus. Lindistustugevust saab tavaliselt reguleerida lindistuse ajal helitugevuse nupuga. See ei tähenda, et kasutaja peaks nupuga mängima, piisab, kui volume'i nupp maksimumini keerata. Lindistamisele lisab mugavust indekseerimisfuktsioon, mis võimaldab enne uue lindistuse algust märkida lindile spetsiaalse signaali. Hiljem on lihtne nende signaalide järgi lindistusi otsida.

Hetkel kuum