26. veebruar 1998 kell 22:00

Kaija pahandab

Et Ukraina ei soostunud kaotama imporditolle Läti kalakonservidele, on Läti kalatöötlejad seal Eesti kolleegidega võrreldes ebavõrdses seisus, väidab Läti konservitootja Kaija.

Läti ja Ukraina kirjutasid neljapäeval alla viiele koostöödokumendile, sh vabakaubanduslepingu alla käivate põllumajandussaaduste nimekirjale. Peamine vaidlusküsimus jäi lahendamata, sest Ukraina ei kaotanud 20% imporditolli Läti kalatoodetele ja Läti jättis omakorda jõusse 75% tollimaksu Ukrainast imporditava nisu suhtes.

Kaija peab otsima alternatiivseid võimalusi oma toodangu Ukrainasse vedamiseks. Firma peab ilmselt hakkama vedama oma tooteid Ukraina turule Eesti või Venemaa kaudu. 1997. a eksportis Kaija Ukrainasse 2% ja tänavu tahab vedada viiendiku kogutoodangust. BNS

Hetkel kuum