Ehitusfirmad üllatasid turgu

11. märts 1998, 00:00

Prognoositud korrektsioon Tallinna börsil jäi oodatust tagasihoidlikumaks. Aktsiate hinnad liikusid eri suundades ja selge trend börsil puudus. ÄP indeks liikus päeva jooksul väga kitsastes piirides, jäädes enamiku ajast siiski miinuspoolele. Börsi sulgemisel fikseerus ÄP indeks 777,21 punkti tasemel ehk esmaspäeva õhtuga võrreldes 0,18 protsenti madalamal. Börsisüsteemi käive ulatus keskmise, 83,8 miljoni kroonini.

Eilse päeva tegijateks võib pidada kahte börsi põhinimekirjas kaubeldavat ehitusfirmat. 20 minutit pärast börsi avamist peatas börs kauplemise EMV ja Merko Ehituse aktsiatega, põhjendades seda olulise teate avaldamise ootusega. Päeva jooksul läbiimbunud informatsiooni kohaselt plaanivat kaks ehitusettevõtet ühinemist. See info seletab ka Merko Ehituse aktsia esmaspäevast üle 17protsendist tõusu. Taas kord tuleb tõdeda, et Eesti aktsiaturul ei kipu ühtegi olulist sündmust mööduma, ilma et keegi üritaks talle varem teada olevat teavet kasutada.

Hoiupanga eile teatatud veebruari 8,7 mln kroonine kasum jäi küll oodatule veidi alla, kuid erilist korrektsiooni siiski ei põhjustanud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing