11. märts 1998 kell 22:00

Kauplemine börsil rahunes

Tallinna börs on stabiliseerunud uuel hinnatsemel ja kauplemine jätkub kiire tõusu eelses uimases rütmis. Eile ulatus börsi ja vabaturu päevakäive registreeritud 413 tehingus 68,01 mln kroonini. ÄP indeks püsis kogu päeva harjumatult stabiilselt (maksimum- ja miinimumtaseme vahe 8,53 punkti ehk 1,1%) ja lõpetas börsi sulgemisel 771,09 punkti tasemel (päevaga -0,79%).

Suurematest aktsiatest tegi märkimisväärse liikumise Ühispanga aktsia. Elavas kauplemises, kus aktsia päevakäive ulatus 24,37 mln kroonini, kerkis Ühispanga aktsia hind 2,07%, 74 kroonile. Kiirem tõus toimus börsipäeva lõpus, mil turule tuli üks suurem ostukorraldus.

Tööstussektoris leidis eile tavalisest enam huvi Estiko aktsia. Registreeritud 15 tehingu kogukäive oli 1,34 mln kr ja aktsia hind kerkis päevaga 4,88%, 29 kroonile.

Ametliku kinnituse sai eile pärast börsipäeva lõppu ka kahe ehitusfirma ühinemisega seonduv. Merko Ehitus ja EMV teatasid, et plaanivad tõepoolest ühinemist. Börs teatas, et kauplemine nende ettevõtete aktsiatega algab täna hommikul taas. Üsna suure tõenäosusega peaks turu reaktsioon ühinemisteatele olema positiivne.

Hetkel kuum