22. märts 1998 kell 22:00

Kas toetate linnajuhtidele umbusalduse avaldamist?

Ausalt öeldes on minule arusaamatu, mis seal praegu toimub. See on võib-olla ka minu viga, sest ma ei ole sellesse eriti süvenenud. Mul on momendil lihtsalt niivõrd palju tööd.

Ajakirjanduse veergudel on välja toodud mõned skandaalsed lood mõne abilinnapea tegevuse kohta. Isegi mitte tegevusetuse, vaid just tegevuse kohta, mis minu arvates abilinnapeale ei sobiks. Sellepärast arvan küll, et osa inimesi peaks linnavalitsusest tagasi astuma. Mis aga linnapea Ivi Eenmaad ennast puudutab, siis on ta niivõrd lühikest aega selles ametis olnud, et raske on anda hinnangut, kas ta on midagi teinud või ei ole. Tema esindusfunktsioonist kuuleb palju, kuid ma ei ole veel märganud, et ka midagi sisuliselt tehakse. Võib-olla on sellele veel vara hinnangut anda. Lõpphinnang on mul selline, et mõned abilinnapead peaksid tagasi astuma, aga linnapea kohta ei oska ma veel öelda.

Mis aga tegelikult toimub või miks usaldamise küsimus on nüüd päevakorda tõusnud, sellest ei ole ma ausalt öeldes linnakodanikuna täpselt aru saanud.

Ma ei ole ise küll Tallinna linna elanik, elan Harjumaal, ja sellepärast see Tallinna linnavalitsuses ja volikogus tekkinud konflikt mind otseselt ei puuduta.

Ma ei ole isegi täpselt teadlik nendest asjadest, mis Tallinna linnavalitsuses ja volikogus neljapäeva õhtul juhtus. Mul pole olnud aega, et ennast seal toimunuga kurssi viia.

Aga ma arvan, et selles staadiumis, mis praegu on kujunenud, ma pigem ei toeta otsust avaldada linnavalitsuse liikmetele ja volikogu esimehele umbusaldust.

Peamine põhjus, miks ma umbusaldusavaldust ei toeta, on linna juhtimise stabiilsus. Stabiilsuse seisukohast oleks kõige õigem, kui linnajuhtidele umbusaldust ei avaldata.

Arvan, et mingeid sisulisi muutusi umbusaldusavalduse läbiminekuga ning osade linnajuhtide väljavahetamisega seoses ei tule.

Hetkel kuum