24. märts 1998 kell 22:00

Pangasektor juhtis turu tõusule

Tallinna börsil oli eile märgata mõningat elavnemist ja aktsiate hinnad liikusid kindlalt ülespoole. Peamiselt pangasektori toel tegi ÄP indeks päevaga 1,67protsendise tõusu, lõpetades õhtul 780,9 punkti tasemel. Pangasektori indeks kerkis 2,34%, 919,79 punktile.

Börsi ja vabaturu kogukäive kerkis pea 100 mln kroonini. Suurim huvi oli turul selgelt pangaaktsiate vastu. Käibelt enimkaubeldud oli turuliider Hansapanga aktsia (28,33mln kr), millele järgesid väikeste vahedega Ühispanga, Tallinna Panga ja Hoiupanga aktsiad. Suurimat tõusu näitas pangasektoris 4,52 protsendiga Ühispanga aktsia.

HF kapitali maakler Kaur Elviste ütles BNSile, et tühjalt kohalt toimunud tõusu taga võib näha spekulatsioone Ühispanga ja Tallinna Panga liitumise kohta (Tallinna Panga aktsia hind kerkis päevaga 3,35%). Möödunud reedel viitas kahe panga võimalikule ühinemisele ka Hansapanga maakler.

Tööstussektoris oli eile rahulik ja vaikne ning indeks langes päevaga 0,18%, 68,7 punktile. Eile kajastus turul Viisnurga 1:7 fondiemissioon, mille mitmed turuosalised esimesel hetkel maha magasid.

Hetkel kuum