25. märts 1998 kell 22:00

Jooksevkonto defitsiit ohustab riigireitingut

Eesti suur jooksevkonto defitsiit võib mõjutada rahvusvahelisi reitinguagentuure alandama riigi krediidireitingut, rääkis Hansapanga intressitoodete osakonna juhataja Erkki Raasuke.

«Kui defitsiit ulatub 13 protsendini SKTst, võib see välisinvestorid ära hirmutada,» ütles Raasuke. «Küsimus on selles, kui palju see uudis üle maailma levib. Võib-olla jääb info kahe silma vahele ja tagasilööki ei tule, kindlasti märkavad seda reitinguagentuurid.»

«Globaalselt vaadatakse praegu arenevatele turgudele suhteliselt positiivse pilguga, võlakirjade hinnad on tõusnud ja intressid langenud. Selles valguses on kahekordset jõudu vaja, et Eestit ülejäänud seltskonnast kuidagi eristada,» märkis ta.

Raasukese sõnul ei avaldanud oktoobri lõpu turgude kriis imelikul kombel aasta jooksevkonto defitsiidi näitajatele olulist positiivset mõjul. «Nii palju, kui selle aasta kohta andmeid näha on olnud, midagi positiivset sealt küll välja lugeda ei oska, ütles Raasuke. BNS

Hetkel kuum