29. märts 1998 kell 22:00

Kui kallid on Kadrioru korterid aasta pärast?

Kadriorg on ajaloolise pargikompleksi ümber paiknev ainulaadse ilmega elurajoon kesklinna rohelises vööndis. Eriti hinnatud on Kadrioru tiigiga külgnev ala, mis on lähitulevikus kujunemas üheks luksuslikumaks elupiirkonnaks Tallinnas. Keskmise tasemega korterite ruutmeetri hind tõuseb aastaga 9500-lt kroonilt 10 500 kroonini. Kvaliteetse viimistlusega korteri ruutmeeter maksab aasta pärast praeguse 16 000 krooni asemel keskmiselt 18 000 krooni.

Hinnad võivad oluliselt tõusta vaid juhul, kui paranevad laenutingimused kinnisvara arendajatele ja eluasemelaenu soovijatele. Sel juhul tekib suurem huvi renoveerimist vajavate hoonete suhtes ja hakatakse planeerima uute majade ehitamist vabadel kinnistutel. Samas ei tohiks unustada ka seda, et palju hooneid on tagastatud endistele omanikele ja nende varade kättesaamine toob kindlasti kaasa tõusva müügihuvi, mis arvatavasti pidurdab kiiret hinnatõusu.

Kadriorg on ajalooliselt olnud Tallinna eliitrajoone ja on seda kindlasti ka jätkuvalt. Suur nõudlus on eelkõige Kadrioru pargiga külgnevates elamutes asuvate uute ja renoveeritud korterite järele. Samas ei ole alust arvata, et kaoks huvi Kadrioru tiigist kaugemale jäävate puitelamute vastu.

Asukohast ja ajaloolisest taustast tulenev unikaalsus on eelduseks, et Kadriorg on ka tulevikus üks enamsoovitud piirkond.

Aastaga võib eeldada Kadrioru korterite hinnatõusuks 5--10%.

Hetkel kuum