Kindlustusseltsidel kehv päev

02. aprill 1998, 00:00

Kauplemine Tallinna börsil oli eile keskmiselt aktiivne. Börsi ja vabaturu käive ulatus registreeritud 416 tehingus 84,87 mln kroonile. Enamiku börsil noteeritud aktsiate hinnad tõusid, viies ÄP indeksi 1,3% ülespoole, 776,27 punktile.

Eilne päev andis viimased vastused börsil noteeritud ettevõtete 1997. a majandustulemuste kohta. Börsi reglemendi kohaselt on ettevõtted kohustatud avaldama esialgsed majandusaruande hiljemalt kolm kuud pärast majandusaasta lõppu.

Päevase hilinemisega tegid seda eile Tln farmaatsiatehas ja Leks Kindlustus. Kui esimese puhul vastas möödunud aasta puhaskasum ootustele, siis Leks Grupi konsolideeritud 0,57 mln kroonine kahjum oli osale investoritest kindlasti veidi ootamatu. Leks Kindlustuse aktsia tegi eile 3,5protsendise languse 41,5 kroonile.

Veelgi rängem oli aga ASA Kindlustuse aktsia kukkumine. Üleeile selgunud oodatust viletsamad 1997. aasta majandustulemused viisid aktsia eile 13,9% langusele. Päeva madalaimaks hinnaks jäi koguni 21 kr ehk -41,7% võrreldes üleeilse sulgemishinnaga. Mõlema aktsia käive jäi siiski võrdlemisi tagasihoidlikuks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing