5. aprill 1998 kell 22:00

Pennu aktsia kerkis jõudsalt

Aktsionäride koosolekud pärsivad kauplemishuvi Tallinna börsil ja suuremaid hinnaliikumisi tekitavad üksikud suured tehingukorraldused. Börsi ja vabaturu käive oli reedel 122,89 mln kr ja ÄP indeks kerkis päevaga veidi üle ühe protsendi, 785,78 punktile.

Suurimat käivet näitasid reedel kahe suure panga, Ühispanga (35,62 mln kr) ja Hansapanga (35,31 mln kr) aktsiad. Mõlemad pangad pidasid nädalavahetusel aktsionäride koosolekut ja ilmselt sellest oli tingitud ka elavam kauplemine. Riskialtim osa investoreid võttis positsioone ja kartlikumad investorid müüsid. Ühispanga aktsia hind ei muutunud, kuid Hansapanga aktsia kerkis 1,59%, 128 kroonile. Täiendavat huvi Hansapanga aktsia vastu tekitas kindlasti Tallinna Pangale tehtud liitumisettepanekuga seonduv.

Suure ostuorderi toel liikus reedel juba teist päeva jõudsalt ülespoole Pennu CT aktsia. Reedel kerkis aktsia 13,7% ja lõpetas 58 kroonil. Käive oli üle 9 mln krooni. Arvestades, et reaalses ringluses (mitte suuromanike käes) on 25--30% aktsiatest ehk 23--28 mln kr väärtuses, on üsna loomulik, et selline suur korraldus aktsia hinda nii tugevalt mõjutab.

Hetkel kuum