5. aprill 1998 kell 22:00

Ühispanga omanikud loobusid tulust

Panga juhatuse esimees Ain Hanschmidt põhjendas juhatuse ettepanekut dividende mitte maksta panga kiirest arengust tingitud suureneva kapitalivajadusega. Ta lausus, et GDRide emissiooni roadshow'l lubati investoritele, et pank dividende ei maksa. «Imelik oleks raha laenata ja see kohe välja jagada, « märkis ta.

Aktsionäride hulgas tekitas otsus nurinat, sest lubadus oli antud ilma nende arvamust küsimata. Aktsionärid pidid juhatuse ettepanekuga nõustuma, sest äriseadustiku kohaselt on dividendide maksmise või mittemaksmise otsustamine juhatuse pädevuses. Aktsionärid saavad juhatuse otsusel makstavate dividendide suurust vaid vähendada, mitte suurendada. Aktsionärid nõustusid juhatuse ettepanekuga kanda kogu kontserni möödunud aasta 211,2 miljoni kroonine puhaskasum reservfondi.

Tallinna Pangaga liitumise küsimust aktsionärid päevakorda ei võtnud. Ühispanga juhid kinnitasid pärast koosolekut, et on Tallinna Panga kättevõitmises kindlad ja sellest johtuvalt võivad aktsionärid juba maikuus oodata uut aktsionäride koosolekut.

Panga nõukogu esimees Aare Urm kinnitas, et tütarpanga avamine Peterburis ei jää venima, kuigi projekti vedanud Andrei Haponen lahkub pangast. Hanschmidt kinnitas, et Ühispanga tütarpank Peterburis alustab tööd veel sel aastal.

Aktsionärid kinnitasid uue 9-liikmelise nõukogu, sest senine nõukogu liige Ernesto Preatoni on loobunud kõigist oma Ühispanga aktsiatest ega soovi enam nõukogus jätkata.

Hetkel kuum