Mary jäi kullast ilma

21. aprill 1998, 00:00

Ajakirjanduses käibele läinud versiooni kohaselt tungisid röövlid Raekoja platsi lähedal asuvasse juveelikauplusse laupäeva, 11. aprilli hommikul mõni aeg enne kaupluse avamist kl 11.

Kaupluse turvakontseptsiooni kohaselt kasutati oma turvameest, häirenupp aga oli ühendatud Akropoli valvekeskusega. Valvekaameraid, mis toimunu salvestanuks, kaupluses polnud.

Kuna juveeliäri signalisatsioonikoodi teadsid ainult müüjad, avas ukse müüja, seejärel sisenes turvamees.

Esialgse versiooni kohaselt kasutasid kaks väidetavalt vene keelt kõnelenud röövlit hetke, kui müüja ja turvamees sisenesid. Turvamees tehti relvituks juba kauplusse astumisel, seejärel seoti müüja käed kinni ja pandi ta näoli põrandale. Röövlid tühjendasid kaupluse letid ning avasid ka seifi ja võtsid kaasa selles leiduva. Ehetest saadi enam saagiks briljantidega käekette.

Röövlid lahkusid tagaukse kaudu, soovitades turvamehel mitte järgneda, sest uks on mineeritud. Alles siis, kui kurjategijad juba põgenesid, said häiresignaali Akropoli turvamehed. Vähem kui kahe minutiga olid nad kohal, kuid kurjategijaid oli juba võimatu leida. Politseikoer kaotas jäljed Niguliste kiriku juures. Pommi, millega kurjategijad ähvardasid, eridemineerijad ei leidnud.

Kurjategijate tekitatud kahju hinnati 3 miljonile Eesti kroonile. See aga on tekitanud kahtlust kullaga kauplejates. Kullaliidu juhatuse esimehe Kaupo Nõlvaku sõnul on ebatõenäoline, et ühes Eesti kaupluses nii suure summa eest ehteid on.

AS Kindlustusekspert, kus ehted väidetavalt kindlustatud on, keeldus asja kommenteerimast, viidates kliendi informatsiooni konfidentsiaalsusele.

Röövitud kauplus kuulub firmale Centrumix.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing