29. aprill 1998 kell 22:00

Valuutaturud on ettevaatlikud

Eile olid valuutaturud hõredad ning valuutakursid liikusid kitsastes piirides. Jaapani finantsturud olid pühade tõttu suletud. Dollari/marga liikumine oli pärsitud mai algul algava Euroopa Liidu tippkohtumise tõttu. Kohtumisel otsustatakse ametlikult Euroopa majandus- ja rahaliiduga ühinevate riikide ring, määratakse kindlaks kahepoolsed valuutakursid uuest aastast käivituvas euros, nimetatakse Euroopa keskpanga president ning soovitatakse panga nõukogu liikmeskond. Siit ka põhjus, miks turuosalised uusi positsioone ei soetanud.

Marga/dollari kurss jääb kitsastesse piiridesse arvatavasti kuni kolmanda maini, kuni on selgunud kursid ning muud eurorahaga seonduvad ebamäärasused ning turud saavad taas fundamentaalnäitajatele keskenduda. Lähipäevil avaldatakse neid rodumisi. Tähtsaimad, USA esimese kvartali tööjõuhinnaindeks ning rahvusliku sisemajanduse koguprodukt, avaldatakse täna. Lisaks on nädalavahetusel plaanis finantsturgudele olulisi sõnavõtte, eesotsas USA Föderaalreservi juhi Alan Greenspani kõnega laupäeval.

Eile varahommikul toetas dollarit USA rahandusminister Robert Rubin, kes väitis, et Ühendriigid on rahul dollari praeguse kursiga ning et interventsioonikavatsused puuduvad. Minister prognoosis riigile edasist stabiilset majanduskasvu ja madalat inflatsiooni, mis on saavutatud just tänu tugevale dollarile.

Dollar tugevnes veidi Saksa marga suhtes ning jõudis enne Ühendriikide turgude avamist 1,8040 DEMini, misjärel langes taas ning õhtul maksis 1,795 marka e 14,36 krooni.

Hetkel kuum