Euroopa pangandusaktsiad ülehinnatud

15. mai 1998, 00:00

Analüüsitud 29 Euroopa panga aktsiast on JP Morgani soovitusnimekirjas ainult kuus. Panga hinnangul on Euroopa pankade aktsiad keskmiselt 16% ülehinnatud, Rootsis isegi 30%.

«Aktsiate kursid kajastavad suuri ootusi,» kirjutab JP Morgan oma analüüsis. Seejuures on aga oluline meeles pidada, et mitte kõik liitumisplaanid ja struktuurimuutused ei teostu.

Analüüsi järgi oleks õigesti läbi viidud ühinemiste tulemusel võimalik kokku hoida 60 mld dollarit. Lõviosa sellest potentsiaalist on Hispaania, Saksa ja Prantsuse pangandussektoris. Täiendavad 42 mld dollarit saaks vabastada vähetulusatest investeerimisprojektidest.

Kokku ennustab JP Morgan analüüsitud aktsiatele sajandivahetuseni 5% tõusu, rõhutades aktsiate hoolika valiku vajadust. Panga soovitusel tuleks valida sellise panga aktsiad, mis on fundamentaalnäitajatega kõrvutades alla hinnatud ning mille juhatus «on aktsionäride poolel».

JP Morgan on alandanud hinnangut Rootsi S-E-Bankenile ja Handelsbankenile market performer (turust tulusam) tasemelt market underperformer (turust vähem tulus) tasemele. Neil aktsiail läheb JP Morgani hinnangul edaspidi Stockholmi börsi üldindeksist halvemini. Sarnane hinnang on enamikul teistelgi Põhjala pankadel. DI

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing