• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa pangandusaktsiad ülehinnatud

  Analüüsitud 29 Euroopa panga aktsiast on JP Morgani soovitusnimekirjas ainult kuus. Panga hinnangul on Euroopa pankade aktsiad keskmiselt 16% ülehinnatud, Rootsis isegi 30%.
  «Aktsiate kursid kajastavad suuri ootusi,» kirjutab JP Morgan oma analüüsis. Seejuures on aga oluline meeles pidada, et mitte kõik liitumisplaanid ja struktuurimuutused ei teostu.
  Analüüsi järgi oleks õigesti läbi viidud ühinemiste tulemusel võimalik kokku hoida 60 mld dollarit. Lõviosa sellest potentsiaalist on Hispaania, Saksa ja Prantsuse pangandussektoris. Täiendavad 42 mld dollarit saaks vabastada vähetulusatest investeerimisprojektidest.
  Kokku ennustab JP Morgan analüüsitud aktsiatele sajandivahetuseni 5% tõusu, rõhutades aktsiate hoolika valiku vajadust. Panga soovitusel tuleks valida sellise panga aktsiad, mis on fundamentaalnäitajatega kõrvutades alla hinnatud ning mille juhatus «on aktsionäride poolel».
  JP Morgan on alandanud hinnangut Rootsi S-E-Bankenile ja Handelsbankenile market performer (turust tulusam) tasemelt market underperformer (turust vähem tulus) tasemele. Neil aktsiail läheb JP Morgani hinnangul edaspidi Stockholmi börsi üldindeksist halvemini. Sarnane hinnang on enamikul teistelgi Põhjala pankadel. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.