• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vähi kandideerib keskpanga ette

  Koonderakonna fraktsiooni aseesimehe Märt Kubo sõnul toetab saadikurühm Vähi kandideerimist Eesti Panga nõukogu esimehe kohale. «Vähi on olnud krooni kehtestamise juures, tunneb asja ja oleks mõjukas nõukogu esimees,» lausus Kubo.
  Vähi sõnul on tema kandidatuuri esitamisega aga tehniline probleem, kuna tal on tehniline kõrgem haridus, mitte sellel kohal nõutav juriidiline või majanduslik haridus. «Pean praegu reaalsemaks Olev Raju ja Janno Reiljani kandidatuuri,» märkis Vähi.
  Koonderakonna koalitsioonipartnerid maaparteid pole Vähi toetamise osas veel seisukohta kujundanud. «Peame seda omavahel arutama ja enne otsuse langetamist ka Vähiga kohtuma,» ütles Maarahva erakonna fraktsiooni esimees Tiit Tammsaar. «Meil on Vähiga ka kanakitkumisi olnud.»
  Tammsaar lisas, et Koonderakonna ja Maarahva ühenduse juhtidega kohtumisel märkis president, et Põhjamaade kombe kohaselt juhivad ekspeaministrid riigipanka. Ühinenud opositsioon suhtub Vähi kandidatuuri esialgu ettevaatusega, kuigi opositsioonipoliitikute sõnul saaksid hääletusel Raju ja Reiljan Vähist palju vähem hääli. «Eesti Panga nõukogu esimees peab olema tugeva majandusliku haridusega, mida Vähil pole,» nentis riigikogu rahanduskomisjoni aseesimees, reformierakondlane Jürgen Ligi. «Nõukogu peab ka olema suures sõltuvuses parlamendist ja esimees majandusliku taustaga, kuid Vähi on siiski rohkem poliitik.»
  Eesti Panga nõukogul pole olnud esimeest juba viis kuud, sest endise esimehe Uno Mereste volitused lõppesid mullu detsembris ja riigikogu pole seni nõustunud ühegi presidendi poolt esitatud kandidaadiga sellele kohale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: stopp välistööjõuga skeemitamisele!
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Muusikaturu valitseja tuli Amsterdamis börsile
Prantsuse firmast Vivendi eraldatud Universal Music Group debüteeris täna edukalt Amsterdami Euronexti börsil.
Prantsuse firmast Vivendi eraldatud Universal Music Group debüteeris täna edukalt Amsterdami Euronexti börsil.
Jah või Ei: ettevõtte RIA.com Marketplaces 15 küsimusega kõiki valdkondi hõlmav test
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Põhjamaade suurim pank julgustab töötajaid katsetama ja arenema
95 protsenti meestest ja 93 protsenti naistest hindas oma arenguvõimalusi Nordeas kõrgeks, rääkis "Minu karjääri" saates Nordea Eesti värbaja Eha Täht. Saates räägime, millised töötajate arenguvõimalused Nordeas on, ning kuuleme kahte kogemuslugu.
95 protsenti meestest ja 93 protsenti naistest hindas oma arenguvõimalusi Nordeas kõrgeks, rääkis "Minu karjääri" saates Nordea Eesti värbaja Eha Täht. Saates räägime, millised töötajate arenguvõimalused Nordeas on, ning kuuleme kahte kogemuslugu.