24. mai 1998 kell 22:00

Illar Hallaste vahendab Hansatee omanikfirma aktsiate müüki

Hallaste ei tea, mis põhjusel tema kliendid soovivad Infortari aktsiaid müüa. Võib-olla on see rahulolematus praeguse juhtkonnaga või rahaprobleemid, ütles ta. Infortari nõukogu esimees on Hansatee peadirektor Enn Pant ja juhataja tema õde Eve Pant.

Hallaste on huvitatud 50 protsendi Infortari aktsiate kokkukogumisest, et neid siis pakina edasi müüa, sest sellisel juhul oleks hind hoopis teine. «Praegu on olnud palju huvitavaid pakkumisi. Ühtegi suurt laevafirmat nende hulgas veel ei ole,» lausus Hallaste.

Hallaste sõnul ei ole võimatu, et Infortari uued aktsionärid otsustavad firmalt ära osta Hansatee aktsiad, millega suureneb Hansatee omanikering ja paraneb aktsia likviidsus. Hallaste ei soostunud kommenteerima, kas tema kaudu aktsiaid müüvad isikud on seotud Hansateega.

Hansatee ja Hallaste klient, kesklinna sadamas tax-free kauplust pidav Alar Tamkivi on vastaspooled vaidluses tax-free kaupluse õiguspärasuse üle. Hallaste sõnul ei ole aktsiaid müüvad investorid tax-free kaubandusega seotud.

Hansatee on esitanud avalduse noteerida aktsia Tallinna väärtpaberibörsi põhinimekirjas.

Hansatee börsile viimisega tegelev EE Investeeringute juhatuse esimees Margus Järv ütles, et aktsiate müük ei tohiks Hansatee börsile minekut mõjutada. «Eks nalja võib saada, aga olulist mõju ei ole,» lausus ta.

Järv lisas, et 50 protsenti Infortari aktsiatest annaks kontrolli veerandi Hansatee aktsiate üle, mis ei ole piisav kogu firma kontrollimiseks. Isegi 50 protsenti ei ole piisav, kui teised omanikud erimeelsustesse ei satu, ütles ta.

Hansatee avalike suhete nõunik Malle Aleksius ütles, et kui Hansatee läheb börsile, saab tema aktsiaid nagunii vabalt osta ja müüa, mistõttu ei ole Infortari aktsiate müük probleem.

Väärtpaberiinspektsiooni peadirektori asetäitja Veiko- Joel Kokk ütles, et kuulutuses sisalduvat pakkumist on raske väärtpaberituru seaduse alla viia ja selles ei ole midagi seadusevastast.

Hetkel kuum