• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suur kogus Hoiupanga aktsiaid müügis

  Eile vahetas omanikku 5,3 miljonit Hoiupanga aktsiat, börsil tehti neli suurt tehingut 1,6 miljoni, 1 miljoni, 700 000 ja 500 000 aktsiaga. Panga aktsia hind tõusis võrreldes eelmise börsipäevaga 1,27 protsenti 16 krooni tasemele. Tehing, mille käigus müüdi 1,6 miljonit aktsiat, sooritati hinnaga 14,2 krooni.
  Ühe suure kommertspanga osakonnajuht väitis eile, et suured müügitehingud Hoiupanga aktsiaga võisid olla seotud Daiwa laenuga. Ta lisas, et tema arvates müüs Hoiupank ära 6 miljonit aktsiat, mis pank mõne aja eest Hoiupanga Töötajate ASi kontolt enda kontole kandis.
  Hoiupanga Töötajate ASi omanik ja juhataja Marcel Vichmann lausus, et tema teada ei müünud Hoiupank tema valduses olevaid aktsiaid. «Vähemasti nii kinnitati mulle,» sõnas Vichmann.
  Hoiupanga nõukogu esimees Joakim Helenius kinnitas, et pank ei müünud tema valduses olevaid aktsiaid. «See oleks ebaseaduslik,» põhjendas Helenius.
  Helenius lisas samas, et ta ei tea, mis võis olla Hoiupanga aktsiatega börsil teostatud tehingute 80,5 miljoni kroonise käibe taga.
  Hansapanga aktsiaturgude juht Tõnu Pekk avaldas arvamust, et tegemist oli repolaenude likvideerimisega. «See on iseenesest positiivne nähtus, et repod likvideeritakse, pankadel on muidu riskid üle pea ning riskitakse just aktsionäride rahaga,» sõnas Pekk. Tema hinnangul midagi erakorralist tehingute taga pole.
  Handelsbanken Aktorise väärtpaberimaakler Jelena Normak sõnas, et tema ei usu Hoiupanga soovi müüa praeguse hinnataseme juures aktsiaid. «Võlakiri osteti Coalgate'ilt aastaks, ma arvan, et selle aja jooksul jõuab aktsia hind tõusta,» selgitas Normak.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Oleg Gross: "Ei uskunud, et turumajanduse tingimustes sellist asja näen" Kallis elekter võib tuua äride sulgemisi
Suurettevõtja Oleg Grossi sõnul on energia hinnatõus täiesti katastroofiline ning võib päris paljudele ettevõtetele saatuslikuks saada.
Suurettevõtja Oleg Grossi sõnul on energia hinnatõus täiesti katastroofiline ning võib päris paljudele ettevõtetele saatuslikuks saada.
Õiged lahendused jäävad sündimata liiga ettevaatlike tellijate tõttu
Riigihanke formaat ei võimalda pakkujal välja käia parimat lahendust ning pakkumised võivad hoopiski jääda tegemata, kuulb saatest „Lavajutud“.
Riigihanke formaat ei võimalda pakkujal välja käia parimat lahendust ning pakkumised võivad hoopiski jääda tegemata, kuulb saatest „Lavajutud“.