• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Talinvest Suprema Bermuda-optsioonid

  Bermuda tüüpi optsiooni omanikul on õigus realiseerida optsiooni igal reedel, vastandina Eestis seni peamiselt kaubeldud Euroopa tüüpi optsioonidele, mida sai realiseerida vaid iga kuu kolmandal reedel, märkis Talinvest.
  Hansapanga finantstoodete osakonna juhataja Tõnis Haavel ütles, et Hansapank teeb optsioonidele järelturgu iga päev ja seega pole õige väita, nagu saaks optsioone realiseerida vaid kord kuus. «Tihedamini kui iga börsipäev ei saa ka Bermuda tüüpi optsiooni realiseerida,» märkis ta.
  Talinvest Suprema derivatiivide ja struktureeritud toodete grupi juht Jürgen Kaljuvee ütles, et Bermuda tüüpi optsiooni võib realiseerida sagedamini kui Euroopa tüüpi optsiooni, seega suureneb tõenäosus, et optsiooni omanik saab optsiooni pealt positiivset tulu.
  Eesti optsioonimüüjad ostavad optsioone tagasi aga müügihinnast märgatavalt madalama ja sageli päris vabameelselt valitud hinnaga, märkis Kaljuvee. «Kahjuks on optsioonide järelturul kauplemine täna Eestis praktiliselt olematu,» lisas ta.
  «Kindlasti ei osteta altpoolt optsiooni sisemist väärtust,» ütles Haavel. Euroopa tüüpi optsioon on tema sõnul alati kallim kui samasugusest Bermuda tüüpi optsioonist saadav tulu, välja arvatud viimasel päeva, mil nad on sama väärtusega.
  Turu suurus ei mängi siin mingit rolli, märkis Haavel.
  Bermuda-optsioonid vähendavad Talinvest Suprema hinnangul optsiooni ostjate sõltuvust turusosaliste hindade liigutamisest iga kuu kolmandal reedel, mis on Euroopa tüüpi optsioonide realiseerimispäev.
  Talinvest Suprema on müünud aktsia, intressi- ja valuutaderivatiive selle aasta aprillist. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Raadiohommikus: alternatiivturu IPOmaania
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
Koroonaviiruse uus tüvi jõudis Euroopa suurriikidesse Täiendatud!
Ühendkuningriik, Saksamaa ja Itaalia teatasid laupäeval koroonaviiruse uue tüvega juhtumitest. Briti peaminister Boris Johnson teatas uued sammud viiruse ohjamiseks, samas kui teised riigid piirasid reisimist Lõuna-Aafrikast, vahendab Reuters.
Ühendkuningriik, Saksamaa ja Itaalia teatasid laupäeval koroonaviiruse uue tüvega juhtumitest. Briti peaminister Boris Johnson teatas uued sammud viiruse ohjamiseks, samas kui teised riigid piirasid reisimist Lõuna-Aafrikast, vahendab Reuters.