• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läti automüük lööb rekordeid

  Läti autoturg on tänavu hüppeliselt kasvanud. Kui mullu registreeriti nelja kuuga 1239 uut autot (valmistamisaasta 1996 ja 1997), siis tänavu on 1997. ja 1998. väljalaskeaastaga autosid registreeritud juba 2258. Nagu Eestis oli eriti edukas aprill, mil Lätis registreeriti 753 autot (senine edukaim kuu oli märts 609 autoga).
  Mudelitest on Lätis nagu Eestis populaarseimad väikesed keskautod ja keskautod. Nelja kuuga on arvele võetud 58 Honda Civicut ja 47 Ford Mondeod.
  Väga hästi lähevad Lätis kaubaks ka maastikuautod -- aasta alguses paaril kuul Eestiski absoluutses tipus trooninud Honda linnamaasturit CR-V on registreeritud 44, õige napilt jääb Hondale alla Mitsubishi Pajero, mida on registreeritud 40.
  Maikuised müügikokkuvõtted selguvad lähipäevil, aga kõigi eelduste kohaselt löödi aprilli tulemus üle, sest aprillis toimunud Riia autonäitus mõjus Läti autoelule elavdavalt.
  Läti majanduslehe Business & Baltija autoanalüütik Anatoli Koleda kinnitas, et näitusel sõlmiti hulganisti ostu-müügi lepinguid ja need autod jõudsid enamikus kohale mais.
  Kuna Lätis ei kehti autode maaletoomisel nii ranged reeglid kui Eestis, on sealne autoturg meie omast märgatavalt kirjum. Kui ÄP igakuises müügitabelis on 32 automarki, siis Läti omas tervelt 49 -- eksootilisematest näiteks Isuzu, Plymouth, Eagle, GMC, Porsche ja isegi Tata (India maastikuauto).
  Võrreldes mullusega pole pilt siiski enam nii kirju -- siis registreeriti ka üks uus Dacia ja üks Maruti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.