• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA Föderaalreserv ostis jeeni

  Eile vahetult pärast Ameerika Ühendriikide turgude avamist sooritas USA Föderaalreserv suures mahus jeeni tugioste dollari vastu, mis kukutas USD kursi teisipäeva hilisõhtuselt 144 jeenilt 137-le. Tegelikult algas dollari langus juba hommikul pärast Jaapani valitsusringkondadest tulnud teadet, et Ühendriikide aserahandusminister Lawrence Summers võib täna Jaapanit külastada. Võimalik visiit õhutas spekulatsioone kahe suuriigi kooskõlastatud jeeni tugiostude kohta. Osad analüütikud olid see-eest kokkuleppe suhtes skeptilised. Poliitikutel oli võimalus arutada ühisaktsioone aserahandusministrite tasemel juba möödunud nädalal Pariisi kohtumisel. Pigem arvati, et nad arutavad Jaapani pangandusreformi ning pankade halbade laenude probleemi.
  Turud olid siiski muutunud ettevaatlikuks ja kui möödunud nädala lõpul ning selle nädala algul võisid suurriikide rahandusautoriteedid rääkida mida iganes -- valuutaturgudele oli see nagu hane selga vesi, siis nüüd jälgiti taas igat lausungit ning ka seda, mis jäi välja ütlemata.
  See, mida oli pikisilmi oodatud ja kardetud, tuli siiski üllatusena. Pärast 1992. aastat oli see esimene kord, kui Fed ostis jeeni ning analüütikute sõnul tähendab see Ühendriikide tugeva dollari poliitika muutust, mis näitab, et USA on saanud Jaapanilt mingi lubaduse. Mis see on, on esialgu veel teadmata, kuid loodetavasti heidab valgust tänane visiit.
  Dollari/jeeni langus viis alla ka USD kursi Saksa marga suhtes, mis eile õhtul oli 1,7900 DEMi (14,32 krooni).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: stopp välistööjõuga skeemitamisele!
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Muusikaturu valitseja tuli Amsterdamis börsile
Prantsuse firmast Vivendi eraldatud Universal Music Group debüteeris täna edukalt Amsterdami Euronexti börsil.
Prantsuse firmast Vivendi eraldatud Universal Music Group debüteeris täna edukalt Amsterdami Euronexti börsil.
Jah või Ei: ettevõtte RIA.com Marketplaces 15 küsimusega kõiki valdkondi hõlmav test
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Põhjamaade suurim pank julgustab töötajaid katsetama ja arenema
95 protsenti meestest ja 93 protsenti naistest hindas oma arenguvõimalusi Nordeas kõrgeks, rääkis "Minu karjääri" saates Nordea Eesti värbaja Eha Täht. Saates räägime, millised töötajate arenguvõimalused Nordeas on, ning kuuleme kahte kogemuslugu.
95 protsenti meestest ja 93 protsenti naistest hindas oma arenguvõimalusi Nordeas kõrgeks, rääkis "Minu karjääri" saates Nordea Eesti värbaja Eha Täht. Saates räägime, millised töötajate arenguvõimalused Nordeas on, ning kuuleme kahte kogemuslugu.