• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA turud ikka kõrgel

  Riia börsil jäi pühadenädala lõpp sama tagasihoidlikuks, kui nädal isegi oli. Kauplemiskäibed taganesid allapoole arvestatavaid tasemeid ning isegi Unibanka käive piirdus vaid 22 000 latiga. Hind siiski tõusis pisut ning koos samuti tõusnud Riia laevaremonditehase ja Olainfarmiga veeti RICI lõppkokkuvõttes üle 10 punkti üles. Erilisi prognoose praegusel hetkel teha ei julgeta, selge suuna võib kauplemisele anda vaid mõni päris mõjukas otsus.
  Vilniuse börsi mõlemad nimekirjad liikusid reedel marginaalselt üles, kuid maaklerid jäid suvele mõeldes väga skeptiliseks. Vaid kaks tegurit võivad turgu elustada -- lühemas perspektiivis juuli keskel laekuvad poolaasta aruanded ning pikemas perspektiivis Leedu Telekomi erastamine Teliale ja Sonerale möödunud nädalal, millele peaksid järgnema ka mõned avalikud aktsiate pakkumised. See juhib Vilniusele välisinvestorite tähelepanu, kuid kardetavasti võtab selle tähelepanu materialiseerumine krabisevateks littideks üksjagu palju aega.
  Vene kauplemissüsteemis jätkus hindade kiire allakäik ning maaklerite arvates ongi trend hetkel jälle alla. Languse taga oli dollarivääringus Vene võlakirjade järsk langus välisturgudel öö jooksul, mis viis juba hommikul alla ka kohaliku GKO-turu. Teade IMFi laenu kättesaamisest kedagi ei loksutanud, kuna see oli hinda arvestatud juba varem, küll aga rõõmustas paljusid T?ubaisi lubadus välja kaubelda veel 15 miljardit dollarit abikrediiti.
  USA turgude hinnaralli hakkas küll reedel pidurduma, kuid S&P500 jõudis siiski uue, nädala jooksul teise rekordini. Analüütikud leidsid, et raha hoidmine pole hetkel «poliitiliselt korrektne» ning tõus võib jätkuda ka uuel nädalal. Investorid peavad teraselt silmas dollari-jeeni kurssi, kuna Jaapani majanduse edasine suund määrab paljugi USA suurfirmade 1998. aasta kasumist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.