5. juuli 1998 kell 22:00

Kuhu investeeriksite enda või firma vaba raha?

Meil vist õnneks vaba raha praegu ei ole. Üritame minna Saksamaa elamuehitusturule ja kõik meie vahendid on seotud selle projektiga. Saksamaal on praegu väga suur elamuehitusbuum just väikeelamute osas ja meil on jalg, nagu öeldakse, juba ukse vahel.

Isikliku raha kohta arvamust ei avaldaks, targem on oodata sügiseni ja vaadata, milline on olukord siis. Kui pikemas perspektiivis vaadata, siis ilmselt oleks kõige mõttekam paigutada sääste kinnisvarasse.

Praeguses situatsioonis on sellele küsimusele raske vastata, praegu tuleb kaaluda iga sammu. Jään vastuse võlgu.

Investeeriksime ainult oma ärisse. Tele-kommunikatsiooniäri on juba selline, et nõuab pidevaid ja järjest suuremaid investeeringuid. See on kõige kindlam, samuti hakkavad need investeeringud meile ka tagasi teenima.

Mitte mingil juhul ei paigutaks raha mingitesse väärtpaberitesse ega fondidesse. Meie eesmärk on saada tulu oma investeeringutelt infrastruktuuri.

Firma raha investeeriks oma põhitegevusse. Firmal ei peaks olema püsivaid vabu vahendeid, see tähendaks seda, et rahavoogusid tuleb nii planeerida, et kõik oleks parasjagu koormatud.

Kui vabu vahendeid tekib, siis kõrge riskiastmega aktsiaturg ei ole ilmselt niisugune koht, kuhu neid paigutada. Kui põhitegevusest jääb raha üle, tuleb see aktsionäridele välja maksta, ja aktsionärid peavad siis ise vaatama, kuhu nad oma raha panevad.

Inorek & Grey kui reklaamifirma töötab turunduskommunikatsiooni valdkonnas ja Eesti turul seal on väga suur areng veel ees.

Nii et sellega seoses ei näe me oma vaba raha investeerimisega erilisi probleeme -- see läheb oma ettevõtete arendamisse selles valdkonnas.

Kui poleks vajadust arendada oma tegevust, oleks tõenäoliselt küllaltki äraootaval seisukohal ja kasutaks konservatiivsemaid vahendeid. Võib-olla polekski ajutine n-ö sukasäärelahendus rahale, mis hetkel ei tee midagi, kõige halvem variant.

Hetkel kuum