Meretehase omanikku ähvardab pankrot

06. juuli 1998, 00:00

Erastamisagentuuri pankrotiavalduse kohaselt on Vavekor 1. juuni seisuga tasunud 18,5 miljonist kroonist ainult 9,5 miljonit. Firma võlg erastamisagentuurile on koos viivise ja intressiga 9,5 miljonit krooni.

Vavekor erastas Tallinna meretehase aktsiad 1995. aasta novembris 37 miljoni krooni eest, millest 18,5 miljonit tuli tasuda EVPdes. Kohe tasus Vavekor 7,4 miljonit krooni, 29 miljonit krooni kohustus tasuma osade kaupa kaks korda aastas.

ASi Tallinna Meretehas nõukogu esimees Sanjay-Jaanus Mody ütles, et kuuleb erastamisagentuuri esitatud pankrotiavaldusest esimest korda. «Mul oleks enne vaja seda paberit näha, et öelda, mida ma sellest asjast arvan,» rääkis ta.

Küsimusele, kas Vavekor on erastamisagentuurile võlgu, vastas Mody, et mingid võlgnevused tõesti olid. Samas märkis ta, et Tallinna Pank on saatnud kaks kirja ja Ühispank ühe kirja, kus teatavad, et nad põhimõtteliselt tagavad Vavekori erastamislepingust tulenevate maksete tasumise. «Praegu ma kahtlen küll, et pankrotiks on alust,» sõnas Mody.

Tallinna meretehas on kaks erastamisjärgset aastat tootnud kahjumit -- möödunud aastal 27 miljoni kroonise käibe juures 7,8 miljonit ja 1996. aastal 4,3 miljonit krooni. Oma ligi 300 töötajale võlgnes ettevõte aasta lõpus 2,9 miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing