• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Meretehase omanikku ähvardab pankrot

  Erastamisagentuuri pankrotiavalduse kohaselt on Vavekor 1. juuni seisuga tasunud 18,5 miljonist kroonist ainult 9,5 miljonit. Firma võlg erastamisagentuurile on koos viivise ja intressiga 9,5 miljonit krooni.
  Vavekor erastas Tallinna meretehase aktsiad 1995. aasta novembris 37 miljoni krooni eest, millest 18,5 miljonit tuli tasuda EVPdes. Kohe tasus Vavekor 7,4 miljonit krooni, 29 miljonit krooni kohustus tasuma osade kaupa kaks korda aastas.
  ASi Tallinna Meretehas nõukogu esimees Sanjay-Jaanus Mody ütles, et kuuleb erastamisagentuuri esitatud pankrotiavaldusest esimest korda. «Mul oleks enne vaja seda paberit näha, et öelda, mida ma sellest asjast arvan,» rääkis ta.
  Küsimusele, kas Vavekor on erastamisagentuurile võlgu, vastas Mody, et mingid võlgnevused tõesti olid. Samas märkis ta, et Tallinna Pank on saatnud kaks kirja ja Ühispank ühe kirja, kus teatavad, et nad põhimõtteliselt tagavad Vavekori erastamislepingust tulenevate maksete tasumise. «Praegu ma kahtlen küll, et pankrotiks on alust,» sõnas Mody.
  Tallinna meretehas on kaks erastamisjärgset aastat tootnud kahjumit -- möödunud aastal 27 miljoni kroonise käibe juures 7,8 miljonit ja 1996. aastal 4,3 miljonit krooni. Oma ligi 300 töötajale võlgnes ettevõte aasta lõpus 2,9 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.