• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ASA Kindlustus madalseisus

  Möödunud aasta novembris börsile tulles alustas ASA Kindlustuse aktsia 58 krooniga ning tõusis detsembris 66 kroonini. Eilne sulgemishind oli aga vaid 6 krooni.
  ASA Kindlustuse PR-esindaja Meelis Kubits selgitas, et tegemist on vähelikviidse börsi vähelikviidse aktsiaga. «Väärtpaberibörs ei mõjuta kuidagi ASA Kindlustuse kasumit, sest meie investeerimispoliitika on konservatiivne ja olulisi järeldusi saab teha alles poolaasta majandustulemuste põhjal,» väitis Kubits.
  «Kindlustusseltside kahjum tuleneb eelkõige tugevast konkurentsist. Kui kahjumid aga veelgi kasvavad, hakatakse kindlustusturul liituma, sest muidu muutub asi omanike seisukohalt mõttetuks,» selgitas Kubits.
  Investeerimisfirma Talinvest analüütik Paavo Põld nentis, et normaalne ASA Kindlustuse aktsia selline madalseis siiski pole. «Kindlustuses on praegu rasked ajad ja hästi ei lähe ju ka teistel kindlustusseltsidel,» märkis Põld.
  Põllu sõnul pole ASA Kindlustuse aktsia kunagi eriti aktiivselt kaubeldav olnud ja viimasel ajal on selle hind kogu aeg langenud. «Praegu tundub, et aeg-ajalt saab kellelgi hinnalangusest kõrini ja ta paneb mingi tüki aktsiaid jälle müüki,» lausus Põld. «Turul pole hetkel küll ühtegi investorit, kes tahaks korraga väga palju ASA aktsiaid enda käes hoida.»
  Leks Kindlustuse juhatuse esimees Raul Kastan märkis, et ASA Kindlustus startis börsil Leksist oluliselt kõrgema hinnaga, kuid nüüd on madalamal tasemel. Tema väitel on terve Eesti kindlustusturg praegu miinuses, kuid tegemist on tulevikku suunatud ettevõtlusega.
  BICO Kindlustuse peadirektori Olga Resniku hinnangul pole ASA Kindlustuse olukord hea, kuid kiita pole see ka teistel kindlustusfirmadel. «Loodame, et teisel poolaastal olukord paraneb ja klientide turvatunne suureneb,» ütles Resnik.
  ASA Kindlustuse esimese kvartali kahjum oli 1,5 miljonit krooni ja näiteks Leks Kindlustusel koguni 10 miljonit krooni.
  Kubitsa kinnitusel on ka kahjumis kindlustusfirmadel piisavalt tugevad omanikud taga ja seetõttu ei tähenda ajutised majandusraskused kindlasti mitte firmade pankrotti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.