Hansa aktsia hoiab turgu üleval

21. august 1998, 00:00

Kolmapäevane kauplemispäev möödus Tallinna börsil juba neljapäevase puhkepäeva ootuses. Kauplemine oli loid ja käibed väikesed. Päeva lõpus kanti börsisüsteemist läbi mõned suuremad tehingud Hansapanga aktsiaga, mis kindlustas börsisüsteemi päevakäibeks küllalt normaalse 41,7 mln kr.

Hansapanga aktsia päevakäive oli 35,5 mln kr, andes börsisüsteemi kogukäibest 85%. Suure käibe taga oli üks suurem investor. Kas tegu oli taas Swedbankiga või on tekkinud mõni uus huviline, ei ole selge. Hansapanga aktsia hind kerkis kolmapäeval registreeritud 52 tehingus 1,29%, 59 kroonile.

ÄP indeks kerkis kolmapäeval ligi protsendi, 375,97 punktile. Tõusu vedasid eeskätt Hansapank ja Ühispank ning 4,35% tõusu teinud Norma aktsia. Norma aktsia käive jäi seejuures napilt alla miljoni krooni piiri.

Jätkuv depressioon Venemaa finantsturgudel muudab kindlasti ärevaks investorid kogu regioonis. Beeta Varahalduse analüütiku Avo Grafti hinnangul sõltub nüüd kõik suuremate investorite närvikavast. Kas neil on julgust jätkata positsioonide hoidmist, samal ajal kui Vene turg on teinu kaks 9protsendist languspäeva järjest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing