• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kunstilaada traditsioon väärib jätkamist

  Seekordse kujutavale ja tarbekunstile keskendunud kunstilaada korraldas moekunstnik Saima Priks. Toodangut pakkusid professionaalsed kunstnikud. Lette täitis keraamika, klaastooted, nahkehistöö, tekstiil jne.
  Võrreldes varasemate kunstilaatadega tundus tänavune mastaabilt väiksem. Kuna külastasin näitus-müüki argipäeva lõunatunnil, võis mulje siiski petta. Sellegipoolest valitses müügilettide vahel mõnusalt vaba õhkkond, mis soodustas kliendi ja kunstnikust müüja omavahelist suhtlemist.
  Ülemöödunudaastane sepatöö esitlus lisas tookord laadale meeleolukust. Nüüd tõusid õhupallimüüjad ja välikohvikud liiga esile. Sellest on kahju.
  Samas oli tore, et oma töid pääsesid näitama ja müüma vaid professionaalsed kunstnikud -- see vähendas tavatarbijal, kes ehk ei oska pisinüanssides väärtuslikul ja ersatsil vahet teha, ekslike ostude tegemist.
  Aastatega on see kujunenud kindlaks kohaks, kust leiab põnevaid ja, mis seal salata, ka soodsa hinna ja kvaliteedi suhtega kingitusi. Ehkki ise lahkusin Raekoja platsilt seekord ostuta, köitsid enam tähelepanu klaasikunstnike ja siidile maalitud toodete pakkujate letid. Kahvatumaks jäi minu meelest ehete ja keraamika valik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Nasdaq jäi USA indeksitest ainsana tõusurajale
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
Veerand maaelu koroonalaenudest läks viltu, politsei pidas kinni kaks MESi juhatuse liiget Läbivalt täiendatud!
Keskkriminaalpolitsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni kaks Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse liiget, kellele esitati kahtlustus selle eest, et koroonakriisi ajal jagati vähemalt 24 miljonit toetuslaenu eurot laiali ettevõtetele, kes laenutingimustele ei vastanud.
Keskkriminaalpolitsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni kaks Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse liiget, kellele esitati kahtlustus selle eest, et koroonakriisi ajal jagati vähemalt 24 miljonit toetuslaenu eurot laiali ettevõtetele, kes laenutingimustele ei vastanud.