24. august 1998 kell 22:00

Riik pani Olümpia kinnistu müüki

21. oktoobril lõppeva kirjaliku enampakkumise võitjale läheb üle ka 53,7 miljoni krooni suurune võlg Olümpiat rentivale Reval Hotelligrupi ASile tehtud remondi- ja ümberehitustööde eest.

Enampakkumise võitja peab sõlmima erastamisagentuuriga hüpoteegi seadmise lepingu 60 miljoni krooni ulatuses. Erastamisagentuuri peadirektor Väino Sarnet selgitas, et kui ostja talle pandud kohustusi ei täida, võib ühishüpoteegi lepingus esimeses nõudejärjekorras seisev erastamisagentuur panna kinnistu müüki ja rahuldada oma nõuded selle kaudu. «Need võivad olla esiteks ostuhind ja ka rendilepingust tulenevad nõuded,» täpsustas Sarnet.

Kinnistu uus omanik peab hüvitama ka Reval Hotelligrupi võimalikud nõuded riigi kui endise rendileandja vastu. Sarnet kinnitas, et rentnik peab arvestama, et võimalikud vaidlused rendilepingu üle, mida uus omanik võiks algatada, võivad pöörduda rentniku vastu.

«Kõigi erastamistingimuste põhjus on selles, et nõuded ei tuleks riigi vastu,» rääkis Sarnet. «Ostja saab selle riski endaga kaasa. Kas ta üritab rendilepingut vaidlustada, on tema enda probleem. Kui ta seda soovib, peab ta arvestama, et riik on igal juhul kaitstud.»

Olümpia hotelli rentniku, Reval Hotelligrupi ASi juhataja Andres Liinat on varem väitnud, et müüdava kinnistu alghind on absurdselt kõrge, mistõttu Reval Hotelligrupp ei pruugi enampakkumisel osaleda. «Esmaspäeval avaldatud kuulutuse tekstis ei ole küll sellist informatsiooni, mis peaks meid sundima mitte enampakkumisel osalema,» märkis Liinat eile.

Liinat lisas samas, et ta ei saa otsust kinnistu müügikonkursil osaleda langetada enne, kui pole saanud sõlmitava ostulepingu tingimuste kohta täiendavat infot.

Liinat ei nõustunud avaldama oma arvamust, kas peale Reval Hotelligrupi võib kehtiva rendilepingu tingimustes kinnistule ka teisi ostuhuvilisi leiduda. «Kuna müügil jääb rendileping jõusse, võib tegu olla ainult spetsiifilise kinnisvara investeerimishuviga,» lausus Liinat.

«Hotelli investeeringutega tegelevad firmad peaksid olema rohkem huvitatud rendilepingu omandamisest, mitte hoone ostmisest,» lisas ta.

Hetkel kuum