31. august 1998 kell 22:00

Turu kauplemisaktiivsus langes

Swedbanki ja S-E Bankeni ostutegevuse lõppedes langesid eile normaalsele tasemele nii Hansapanga käive kui börsi käive tervikuna. Varasemate 100 ka 200 mln krooni vahemikku jäänud päevakäivete asemel ulatus eilne börsisüsteemi päevakäive normaalse 44,01 mln kroonini. Veidi rahunenud situatsioonis ulatus Hansapanga aktsia käive kogu turukäibest vaid 62 protsendini.

Aktsiate hinnad börsil erilst liikumishuvi ei näidanud ja turg püsis kogu päeva küllalt rahulikuna. ÄP indeks lõpetas päeva 453,33 punkti tasemel, langedes päevaga 0,31%.

Põhinimekirjas tegid suurema liikumise Forekspanga aktsia, mille hind kerkis ligi 3 mln kroonise käibe juures 12,68% 40 kroonile, ja Merko Ehituse aktsia, mis kerkis tagasihoidlikus kauplemises 7,65%. Forekspanga puhul viis aktsia hinna kiirelt üles üks suurem ostuorder, mis vähelikviidsel turul tugevat mõju avaldas. Suurima languse (-20%) tegi eile viimast päeva börsisüsteemis kaubeldud Viru Ranna aktsia.

Pärast pikka madalseisu elavnes eile kauplemine EVPga, mille hind kerkis 19,42% 28,9 sendile. EVP hinda tõstis üks suur ostuorder (päevakäive 2,5 mln kr).

Hetkel kuum