• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turu kauplemisaktiivsus langes

  Swedbanki ja S-E Bankeni ostutegevuse lõppedes langesid eile normaalsele tasemele nii Hansapanga käive kui börsi käive tervikuna. Varasemate 100 ka 200 mln krooni vahemikku jäänud päevakäivete asemel ulatus eilne börsisüsteemi päevakäive normaalse 44,01 mln kroonini. Veidi rahunenud situatsioonis ulatus Hansapanga aktsia käive kogu turukäibest vaid 62 protsendini.
  Aktsiate hinnad börsil erilst liikumishuvi ei näidanud ja turg püsis kogu päeva küllalt rahulikuna. ÄP indeks lõpetas päeva 453,33 punkti tasemel, langedes päevaga 0,31%.
  Põhinimekirjas tegid suurema liikumise Forekspanga aktsia, mille hind kerkis ligi 3 mln kroonise käibe juures 12,68% 40 kroonile, ja Merko Ehituse aktsia, mis kerkis tagasihoidlikus kauplemises 7,65%. Forekspanga puhul viis aktsia hinna kiirelt üles üks suurem ostuorder, mis vähelikviidsel turul tugevat mõju avaldas. Suurima languse (-20%) tegi eile viimast päeva börsisüsteemis kaubeldud Viru Ranna aktsia.
  Pärast pikka madalseisu elavnes eile kauplemine EVPga, mille hind kerkis 19,42% 28,9 sendile. EVP hinda tõstis üks suur ostuorder (päevakäive 2,5 mln kr).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.