1. september 1998 kell 22:00

EMEXi monopol lõpeb

Valitsuse määrus jõustub 1. novembril 1998. Eesti Metalliekspordi (EMEX) juhatuse esimees Toomas Keridon, kellel oli eile heakskiidetud määruse lõppviimistluse osas oma sõna sekka öelda, leidis, et määrus pole selline, nagu ta lootis.

«Eeldasime, et määruses on rohkem kriteeriume, millele litsentsitaotleja peab vastama,» kommenteeris Keridon. «Määrus on aga väga paljus keskendunud vormile,» lisas ta.

Majandusministeeriumi litsentsitalituse juhataja Aleksander Skoblov rääkis, et uue määruse kohaselt hakatakse metallikaubandusega tegeleda soovivatele firmadele väljastama tegevuslitsentse sarnaselt teiste litsentseeritud tegevusharudega. Tema sõnul saab firma esimest korda litsentsi taotledes tegevusloa üheks aastaks.

«Kui aasta jooksul midagi seadusevastast ei toimu, võib ettevõte pikendada litsentsi kuni kolmeks aastaks,» sõnas Skoblov.

Uus määrus on Skoblovi sõnul detailne litsentsi taotlejalt nõutavate dokumentide osas. Firma tegevust puudutav on aga reguleerimata, lisas ta.

Oru turbakombinaadi vanaraua omanik, OÜ Frees Turvas juhataja Ronald Pullerits ütles, et ta on rõõmus metallikaubanduse monopoli lõpetava valitsuse määruse üle. Tema sõnul on Eestis küllalt firmasid, kes tahaksid tegeleda vanametalliga kauplemisega, kuid suurt metallibuumi tõenäoliselt karta ei ole.

Hetkel kuum