• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised välismaalt

  Leedus ei ole majanduskriisi, kinnitas peaminister Gediminas Vagnorius, kui valitsus arutas eile, kuidas leevendada Vene kriisi mõju Leedule.
  Valitsus plaanib eksportööride abistamist ning siseturu tasakaalustamist, sest vapustused mõnel turul võivad viia tasakaalust väliskaubanduse, ütles Vagnorius.
  Valitsusel on plaanis anda krediite ekspordikindlustuskompanii ja mitme fondi kaudu ning täiendavaid garantiisid nendele toiduainetööstuse ettevõtetele, mis arendavad ettevaatlikku ekspordipoliitikat ning nõuavad tarnete eest ettemaksu. BNS
  Läti majandusministeerium esitab septembri keskpaigaks valitsusele siseturu kaitse juhised.
  Juhised kehtivad kuni siseturu kaitse seaduse vastuvõtmiseni. Läti firmajuhtide arvates peab riik rakendama dumpinguvastaseid meetmeid. Läti lihatöötlejad on valitsuselt taotlenud lihatoodete sisseveo piiramist. BNS
  Läti lati läinudnädalane kõikumine ei ole seotud arengutega pangandussüsteemis ning kuuldused lati devalveerimisest on alusetud, ütles keskpanga asepresident Ilmars Rimsevics.
  Ta kinnitas eilsel pressikonverentsil, et Läti majandusseis on stabiilne. BNS
  Läti keskpank tühistab järk-järgult Rigas Komercbanka suhtes kehtestatud piirangud, ütles Läti Panga president Einars Rep?e.
  Läti Pank keelas möödunud nädalal Komercbankal maksmast välja tähtajalisi hoiuseid, mille tähtaeg ei olnud veel käes, et piirata raha väljaviimist löögi alla sattunud kommertspangast. Rep?e ütles, et olukord Rigas Komercbankas on stabiliseerunud ning et keskpanga laenu andmine Komercbankale ei ole enam päevakorral. BNS
  Läti laevaremonditehas Rigas Kugu Buvetava (RKB) kritiseeris Leedu erastamiskomisjoni otsust korraldada Klaipeda laevaremonditehase Vakaru Laivu Remontase aktsiate müügiks uus enampakkumine.
  RKB pressiesindaja Arturs Mucenieks ütles, et ükski investor ei ole nõus maksma aktsiate eest küsitud 162 miljonit litti ehk 567 miljonit Eesti krooni. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
USA lihtsustab reisimistingimusi
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kokutajast Eesti parimaks koomikuks ehk kuidas nali andis Ari Matti Mustonenile elutahte
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.