• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Estonia kindlustusleping jäi pikendamata

  Estonia suvisteks ehitustöödeks sõlmis teater kindlustusseltsiga Polaris kindlustuslepingu, mis lõppes 30. augustil.
  Polaris Kindlustuse reklaamijuht Kaja Pino ütles, et teatri remondi ajaks oli Polarisega sõlmitud ehituskindlustuse leping miljonile kroonile. Teater esitas taotluse kindlustusleping pikendada alles reedel, 4. septembril kl 13.21. Sel ajal käis juba põleva teatrihoone kustutustöö.
  Pino lausus, et kuigi Estonia ehitustööd polnud veel augusti lõpuks täielikult lõppenud, ei soovinud keegi kindlustuslepingut pikendada. «Nüüd, kus leping on lõppenud, seda enam teha ei saa, järelikult ei ole Polaris kohustatud ka kahjusid hüvitama,» sõnas Pino.
  Estonia teatri pressiesindaja Age Raa ütles, et reedese põlengu tagajärjel tekkinud kahju peaks selguma alles täna. Ehitustööde peatöövõtja oli AS Remet ja nende poolt olid ehitustööd kindlustatud, kinnitas Raa. Estonia teatri vara oli kindlustamata, lisas ta.
  «Meie direktori sõnul on kultuuriasutuste kindlustamine Eestis ületamatu probleem,» ütles Raa. Tema sõnul said põlengus enim kannatada lavale ülesseatud esietenduse, balleti «Tuleingel» dekoratsioonid. Osaliselt said kannatada ka teatri lava ja elektrijuhtmed. Rahvusooperi vastremonditud katusest tuli läbi ei läinud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.