Estonia kindlustusleping jäi pikendamata

07. september 1998, 00:00

Estonia suvisteks ehitustöödeks sõlmis teater kindlustusseltsiga Polaris kindlustuslepingu, mis lõppes 30. augustil.

Polaris Kindlustuse reklaamijuht Kaja Pino ütles, et teatri remondi ajaks oli Polarisega sõlmitud ehituskindlustuse leping miljonile kroonile. Teater esitas taotluse kindlustusleping pikendada alles reedel, 4. septembril kl 13.21. Sel ajal käis juba põleva teatrihoone kustutustöö.

Pino lausus, et kuigi Estonia ehitustööd polnud veel augusti lõpuks täielikult lõppenud, ei soovinud keegi kindlustuslepingut pikendada. «Nüüd, kus leping on lõppenud, seda enam teha ei saa, järelikult ei ole Polaris kohustatud ka kahjusid hüvitama,» sõnas Pino.

Estonia teatri pressiesindaja Age Raa ütles, et reedese põlengu tagajärjel tekkinud kahju peaks selguma alles täna. Ehitustööde peatöövõtja oli AS Remet ja nende poolt olid ehitustööd kindlustatud, kinnitas Raa. Estonia teatri vara oli kindlustamata, lisas ta.

«Meie direktori sõnul on kultuuriasutuste kindlustamine Eestis ületamatu probleem,» ütles Raa. Tema sõnul said põlengus enim kannatada lavale ülesseatud esietenduse, balleti «Tuleingel» dekoratsioonid. Osaliselt said kannatada ka teatri lava ja elektrijuhtmed. Rahvusooperi vastremonditud katusest tuli läbi ei läinud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing