Valuutaärikad on taas välja ilmunud

08. september 1998, 00:00

Üks Venemaale sõita soovinud inimene teatas hiljuti Äripäevale, et Balti jaama on tekkinud valuutavahetajad, kes tema sõnul röövelliku kursiga Vene rubladega kauplevad.

Eesti Panga infoosakonna juhataja Andrus Kuusmann ütles eile, et Eestis kehtivad välissularaha ostu-müügipunkti eeskirjad, mille kohaselt peab valuutavahetuspunktil olema leping mõne Eestis tegutseva krediidiasutusega ja tegevusluba Eesti Pangalt. Füüsiline isik ei tohi tema sõnul valuutavahetusega üldse tegeleda. «See on täiesti ebaseaduslik tegevus,» lausus Kuusmann

«Kui näete kedagi valuutat tänaval vahetamas, teatage politseile,» lisas Kuusmann.

Põhja-Tallinna prefektuuri korrapidaja ütles eile keskpäeval, et neile pole Balti jaamas tegutsevate isetegevuslike valuutavahetajate kohta ühtegi kaebust tulnud. «Seal peaks olema välipatrull,» teatas korrapidaja. «Kui midagi toimub, öelge patrullile, võtame kinni ja vaatame, mis mehed need on.»

Nii Hansapanga, Ühispanga, Forekspanga kui Krediidipanga kontorid teatasid eile, et nemad ei osta Vene rubla juba kolmandat nädalat. Osa panku müüb samas rublasid. Forekspanga eilne rubla müügikurss oli 1,18 rubla ühe Eesti krooni eest. Krediidipank pakkus krooni eest 1,75 rubla. Balti jaamas tegutsev Ühispanga rahavahetuspunkt müüs ühe krooni eest ühe rubla.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing