• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valuutaärikad on taas välja ilmunud

  Üks Venemaale sõita soovinud inimene teatas hiljuti Äripäevale, et Balti jaama on tekkinud valuutavahetajad, kes tema sõnul röövelliku kursiga Vene rubladega kauplevad.
  Eesti Panga infoosakonna juhataja Andrus Kuusmann ütles eile, et Eestis kehtivad välissularaha ostu-müügipunkti eeskirjad, mille kohaselt peab valuutavahetuspunktil olema leping mõne Eestis tegutseva krediidiasutusega ja tegevusluba Eesti Pangalt. Füüsiline isik ei tohi tema sõnul valuutavahetusega üldse tegeleda. «See on täiesti ebaseaduslik tegevus,» lausus Kuusmann
  «Kui näete kedagi valuutat tänaval vahetamas, teatage politseile,» lisas Kuusmann.
  Põhja-Tallinna prefektuuri korrapidaja ütles eile keskpäeval, et neile pole Balti jaamas tegutsevate isetegevuslike valuutavahetajate kohta ühtegi kaebust tulnud. «Seal peaks olema välipatrull,» teatas korrapidaja. «Kui midagi toimub, öelge patrullile, võtame kinni ja vaatame, mis mehed need on.»
  Nii Hansapanga, Ühispanga, Forekspanga kui Krediidipanga kontorid teatasid eile, et nemad ei osta Vene rubla juba kolmandat nädalat. Osa panku müüb samas rublasid. Forekspanga eilne rubla müügikurss oli 1,18 rubla ühe Eesti krooni eest. Krediidipank pakkus krooni eest 1,75 rubla. Balti jaamas tegutsev Ühispanga rahavahetuspunkt müüs ühe krooni eest ühe rubla.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Massiimmigratsiooni hirmujutu ees põnnamine hoiab majandust kinni
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Balti aktsiaturg jätkas nädalat miinuses
Balti koondindeks Baltic Benchmark langes täna 1,92%; põhinimekirjast sulgusid plusspoolel vaid kolm aktsiat.
Balti koondindeks Baltic Benchmark langes täna 1,92%; põhinimekirjast sulgusid plusspoolel vaid kolm aktsiat.
Klotsifirma lööb keset pandeemiat rekordeid
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Pärnu valimisvõitluses kõmisevad raskerelvad
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.