7. september 1998 kell 22:00

Valuutaärikad on taas välja ilmunud

Üks Venemaale sõita soovinud inimene teatas hiljuti Äripäevale, et Balti jaama on tekkinud valuutavahetajad, kes tema sõnul röövelliku kursiga Vene rubladega kauplevad.

Eesti Panga infoosakonna juhataja Andrus Kuusmann ütles eile, et Eestis kehtivad välissularaha ostu-müügipunkti eeskirjad, mille kohaselt peab valuutavahetuspunktil olema leping mõne Eestis tegutseva krediidiasutusega ja tegevusluba Eesti Pangalt. Füüsiline isik ei tohi tema sõnul valuutavahetusega üldse tegeleda. «See on täiesti ebaseaduslik tegevus,» lausus Kuusmann

«Kui näete kedagi valuutat tänaval vahetamas, teatage politseile,» lisas Kuusmann.

Põhja-Tallinna prefektuuri korrapidaja ütles eile keskpäeval, et neile pole Balti jaamas tegutsevate isetegevuslike valuutavahetajate kohta ühtegi kaebust tulnud. «Seal peaks olema välipatrull,» teatas korrapidaja. «Kui midagi toimub, öelge patrullile, võtame kinni ja vaatame, mis mehed need on.»

Nii Hansapanga, Ühispanga, Forekspanga kui Krediidipanga kontorid teatasid eile, et nemad ei osta Vene rubla juba kolmandat nädalat. Osa panku müüb samas rublasid. Forekspanga eilne rubla müügikurss oli 1,18 rubla ühe Eesti krooni eest. Krediidipank pakkus krooni eest 1,75 rubla. Balti jaamas tegutsev Ühispanga rahavahetuspunkt müüs ühe krooni eest ühe rubla.

Hetkel kuum