• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaal oodatakse muutusi

  Riia börsi indeks RICI langes eile 0,97%, 266,14 punktile. Maaklerid näevad börsi nõrkuse taga jätkuvalt Venemaa majanduskriisi mõju Läti ettevõtetele. Ka mitmed juhtivad börsiettevõtted on teatanud erakorralistest kahjumitest seoses Vene turu äralangemisega. Eile teatas oma toodangu Venemaale saatmise peatamisest Daugavpilsi mootoriajami tehas -- aktsia hind langes päevaga 2 santiimi. Samas Unibanka aktsia kerkis eile üle üle lati taseme, 1,03 latile.
  Vilniuse börsil liikusid aktsiate hinnad taas ilma kindla suunata. Põhinimekirja indeks Litin kaotas päevaga vaid 0,02%, samas kui Litin-A indeks kukkus 2,74%. Laiemapõhjalise Litin-A indeksi kukkumise põhjustas Leedu Energia aktsia, mis läks pärast Vattenfalli teadet 5% osaluse omandamisest kiirelt allamäge. Aktsia hind kukkus päevaga 4,75 litilt 4,08 litile ehk 14,1%. Analüütikute arates võib aktsia hind kukkuda vabalt ka 3,50 litile ning ka siis pole kindel, kas Vattenfall jätkaks aktsiate kokkuostmist.
  Lisaks majanduskriisile häiris eile hommikul tegevust Venemaa kauplemissüsteemis uue RTS Plaza süsteemi kasutuselevõtmine, mille tõttu ei tehtud esimese kauplemistunni jooksul ühtegi tehingut. Oluliselt ei elavnenud kauplemine ka hiljem. Päeva jooksul kaubeldi kokku vaid 5 aktsiaga ja kauplemissüsteemi käive ulatus napi 1,159 mln dollarini. Kuigi kohalikud investorid võtsid riigiduuma reedeõhtuse otsuse Primakovi peaministriks kinnitamise kohta tervitades vastu, ootavad välisinvestorid enne turule naasmist uue valitsuse tegelikke majanduspoliitilisi samme.
  Nädalavahetuse rahvaküsitlus näitas, et enamik ameeriklasi pooldab Clintoni jätkamist presidendina. Ühendriikide aktsiaturud reageerisid rahva poolehoiuavaldusele eile õhtul tugeva hinnatõusuga. Eesti aja järgi kell 19.00 oli Dow ca 2,5 protsendiga plussis, kerkides 8000 punkti piirile, ja tehnoloogiabörsi Nasdaq indeks 2 protsendiga plussis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.