• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turuosalised on pessimistlikud

  Hansapanga aktsia tuleviku selginemine viis aktsia hinna langusele, mis hoogustas hindade langust ka ülejäänud börsil. ÄP indeks kukkus börsisüsteemi keskpärase käibe (26,12 mln kr) juures päevaga 6,55%, 369,82 punktile.
  Suuremad langejad olid likviidsemad põhinimekirja aktsiad, väljaspool põhinimekirja kukkus vaid kahe aktsia hind. 15protsendise languse läbis Norma aktsia, mis endiselt vaevleb Venemaa sündmuste kütkeis.
  Turuliider Hansapanga aktsia kukkus päevaga 10,9% ja sulgus 69,5 kr tasemel. Analüütikute sõnul on Rootsi pankade võitlus Hansapanga pärast ilmselt lõppenud ja tulevikus võib oodatata pigem osa kokkuostetud aktsiate müükipaiskamist. Nüüd, kus Hansapanga aktsia tõusuliikumise mõju börsile on lõppenud, hakkab selguma, milline on turu tegelik seisund hetkel. Maaklerid on börsi edasise liikumise osas küllalt pessimistlikud ega usu, et sel nädalal turg tervikuna üles võiks liikuda.
  Lisanimekirjas oli reedel siiski ka korralikke tõusjaid -- suusa- ja mööblitootja Viisnurga aktsia tegi päevaga 767 510kroonise käibe juures ligi 20protsendise tõusu ja sulgus 16 kr tasemel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Tallinki reisijate arv enam kui kahekordistus
Laevafirma Tallink teatas, et vedas tänavu novembris 351 857 reisijat, mida on 121,6% võrra rohkem võrreldes eelmise aasta novembriga.
Laevafirma Tallink teatas, et vedas tänavu novembris 351 857 reisijat, mida on 121,6% võrra rohkem võrreldes eelmise aasta novembriga.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.