• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi kroon vajus alla 1,7 krooni

  Rootsi vasakpoolsete võit pühapäevastel parlamendivalimistel kukutas krooni kursi viimase kahe ja poole aasta madalaimale tasemele. Eile pärastlõunal oli krooni kurss 4,746 DEM/SEKi (1,6856 krooni). Kuigi sotsiaaldemokraatide liider Göran Persson, kes oma rahandusministriks olemise perioodil (1994--1996) näitas ennast range eelarvedistsipliini teostajana, tuleb edaspidi peaministril leida kompromiss praeguse eelarveülejäägi balansseerimiseks. Pikemas perioodis peaks krooni seis olema küllaltki hea, sest osaliselt tuleb panna krooni kukkumine maailma finantsturgude volatiilsuse ja toormehindade madalseisu arvele. Krooni kurss peaks taastuma. Tõsi, paljuski oleneb see maailma finantsturgudel toimuvast.
  Dollari kurss liikus kitsas kursivahemikus, mis oli tingitud ühelt poolt president Clintoni ebaselgest poliitilisest tulevikust ja teiselt poolt Jaapani valuutakohustuste reitingu alandamisest Fitch IBCA poolt AA+le seniselt AAAlt. Reitingu ülevaatamisest teatas ka Moody's, kuid Standard & Poors jättis saareriigi reitingu kolmetäheliseks. Fitch põhjendas reitingu alandamist nõrga ja halvenenud pangandussüsteemi, majandusreformide toppama jäämise ja eelarvedefitsiidi hiiglasliku kasvamisega, mis on Jaapani viinud samale tasemele Belgia, Itaalia ja Kreekaga.
  Eile pärastlõunal, kui oodati Clintoni tunnistuste näitamist telekanalitel, liikus Ühendriikide valuuta kurss täpselt Dow jälgedes, kuid vastupidise suunaga. USD kurss kerkis keskpäevaselt 1,6836-lt Saksa margalt (13,4688 kroonilt) 1,6910 DEMile (13,528 kroonile).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.