Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene aktsiaturg elavnes veidi

  Unibanka suutis end siiski koguda pärast esmaspäevast langust, tõustes 8 santiimi. Maaklerite kommentaaride kohaselt on kohalikud investorid oma suhtumises turul toimuvasse umbusklikud. Järsu korrektsioon elas üle Rigas Komercbanka, kuna investorid alustasid kasumi realiseerimist, mis nõrgendas hinda 8 santiimi võrra. Unibanka aktsia jääb ka tulevastel päevadel investorite huviorbiiti ning järsud muutused hinnas on küllalt tõenäolised.
  Venemaal toimuv mõjutab tugevalt ka Leedu turgu ning peatset olukorra paranemist pole arvatavasti oodata. Vilniaus Bankase aktsia kogus siiski täna 1,21% suhteliselt tagasihoidliku käibe juures. Hermis Bankase hind aga jäi muutumatuks. Aktiivselt kaubeldava aktsia kuulsuse võitnud Roki?kise Juustuvabriku hind tõusis 0,71%, kuid käive oli tavalisest tagasihoidlikum.
  Venemaa alustas hommikut tavalisest aktiivsemalt ning päeva lõpuks olid mõned aktsiad taastanud esmaspäeval kaotatu. Lukoil tõusis pärast esmaspäevast kaotust 15,5%, ÜES ja Mosenergo olid samuti võitjate hulgas. Rõõmustada on siiski veel vara, sest turg on olnud langeva suunaga juba üle kuu aja ning ühest päevast vaevalt jätkub, et Venemaa aktsiaturule elu taas sisse puhuda.
  USA aktsiad kogusid end kiirelt järsust langusest esmaspäeva hommikul pärast seda kui veenduti, et president Bill Clintoni tunnistust kajastav videolint ei sisaldanud midagi uut.
  Aasia turgude nõrkus ning ebakindlus enne video avalikustamist viisid turu alla 184,61 punkti. Võib loota, et selle video poolt tekitatav kahju Clintoni reputatsioonile on väiksem, kui seda eelnevalt arvati. Päeva jooksul kosus DJIA lõpetades esmaspäeva 0,5% tõusuga, jõudes 7933 punktini. S&P500 kogus 0,37%, tõustes 1023,89 punktini. Eile õhtul liikus Dow esimestel kauplemistundidel õrnalt langevalt ja oli kella kaheksa paiku Eesti aja järgi 0,5%ga miinuses.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Harju Elekter sõlmis värske lepingu Stockholmi metroojaama uuendamiseks
Harju Elektri Rootsi tütarfirma Harju Elekter AB sõlmis Stockholmis ühistranspordi eest vastutava Region Stockholmiga 1,7 miljoni eurose elektriprojekti lepingu.
Harju Elektri Rootsi tütarfirma Harju Elekter AB sõlmis Stockholmis ühistranspordi eest vastutava Region Stockholmiga 1,7 miljoni eurose elektriprojekti lepingu.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Euroopa pankurite rahapeole otsitakse pidurit
Euroopa Keskpank otsib võimalusi peatamaks kommertspanku teenimast üliodavate laenuskeemide abil miljardeid lisaeurosid, vahendab Financial Times.
Euroopa Keskpank otsib võimalusi peatamaks kommertspanku teenimast üliodavate laenuskeemide abil miljardeid lisaeurosid, vahendab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.