Vene aktsiaturg elavnes veidi

23. september 1998, 00:00

Unibanka suutis end siiski koguda pärast esmaspäevast langust, tõustes 8 santiimi. Maaklerite kommentaaride kohaselt on kohalikud investorid oma suhtumises turul toimuvasse umbusklikud. Järsu korrektsioon elas üle Rigas Komercbanka, kuna investorid alustasid kasumi realiseerimist, mis nõrgendas hinda 8 santiimi võrra. Unibanka aktsia jääb ka tulevastel päevadel investorite huviorbiiti ning järsud muutused hinnas on küllalt tõenäolised.

Venemaal toimuv mõjutab tugevalt ka Leedu turgu ning peatset olukorra paranemist pole arvatavasti oodata. Vilniaus Bankase aktsia kogus siiski täna 1,21% suhteliselt tagasihoidliku käibe juures. Hermis Bankase hind aga jäi muutumatuks. Aktiivselt kaubeldava aktsia kuulsuse võitnud Roki?kise Juustuvabriku hind tõusis 0,71%, kuid käive oli tavalisest tagasihoidlikum.

Venemaa alustas hommikut tavalisest aktiivsemalt ning päeva lõpuks olid mõned aktsiad taastanud esmaspäeval kaotatu. Lukoil tõusis pärast esmaspäevast kaotust 15,5%, ÜES ja Mosenergo olid samuti võitjate hulgas. Rõõmustada on siiski veel vara, sest turg on olnud langeva suunaga juba üle kuu aja ning ühest päevast vaevalt jätkub, et Venemaa aktsiaturule elu taas sisse puhuda.

USA aktsiad kogusid end kiirelt järsust langusest esmaspäeva hommikul pärast seda kui veenduti, et president Bill Clintoni tunnistust kajastav videolint ei sisaldanud midagi uut.

Aasia turgude nõrkus ning ebakindlus enne video avalikustamist viisid turu alla 184,61 punkti. Võib loota, et selle video poolt tekitatav kahju Clintoni reputatsioonile on väiksem, kui seda eelnevalt arvati. Päeva jooksul kosus DJIA lõpetades esmaspäeva 0,5% tõusuga, jõudes 7933 punktini. S&P500 kogus 0,37%, tõustes 1023,89 punktini. Eile õhtul liikus Dow esimestel kauplemistundidel õrnalt langevalt ja oli kella kaheksa paiku Eesti aja järgi 0,5%ga miinuses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing